Hlavní obsah

Anglická legenda opravila definici fotbalu: Němci už pokaždé nevyhrají

Německo je na kolenou! A celý svět v pozoru. Legendy světového i německého fotbalu na sociálních sítích pálí ostrými do týmu obhájců titulu mistrů světa. Někdejší vynikající anglický útočník Gary Lineker opravil své legendární rčení o tom, že fotbal je jednoduchá hra, kterou hraje po devadesát minut 22 fotbalistů, ale stejně vždy vyhrají Němci. „Teď už tohle rčení neplatí. To rčení je minulostí," opravil svou definici fotbalu po porážce Německa s Koreou na MS. Porážka znamená na šampionátu pro tým plný hvězd konečnou.

Foto: Frank Augstein, ČTK/AP

Němečtí fotbalisté zklamaně odcházejí ze hřiště po porážce s Koreou. Šampionát pro ně skončil.

Článek
Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Němečtí fotbalisté okamžitě po zápase s Koreou zamířili na letiště

Pár hodin před výkopem si Německo nepřipouštělo krach. Výkony týmu nebyly optimální, ale s Koreou to prostě měly být tři body a postup. „Je jen jedna cesta a tou je postup do dalšího kola," burcoval na sociální síti bývalý vynikající gólman Oliver Kahn. Dlouho po závěrečném hvizdu na jeho twitterovém účtu nic nového nesvítilo. Známý srdcař musel být zdrcený.

Naopak bývalý záložník Michael Ballack těžko rozdýchával výsledkovou blamáž. „Můžete vypadnout předčasně se špatným týmem, ale ne s týmem, jako je tento," napsal někdejší německý reprezentant. „Musí přijít důkladný rozbor a hodnocení. Jaký byl vůdce mužstva? Kdo byl osobností týmu? Kde byla vítězná mentalita?" přemítal nad atributy, kterými byl německý tým v jeho éře napěchován.

Pozornost porážka vzbudila v celém světě. A na Ostrovech obzvlášť. Rivalita mezi Anglií a Německem je obrovská. „Německo jede domů. Bože můj," napsal nejprve Lineker. A posléze upravil i svou definici fotbalu. Musel. Dosavadní výrok o tom, že vždy vyhrají Němci, už totiž neplatil. „Fotbal je jednoduchá hra. Dvacet dva mužů se honí za míčem po dobu devadesáti minut a ale Němci už vždycky nevyhrají. Moje původní verze platila v minulosti," napsal.

Reklama

Související témata: