Hlavní obsah

Sázkaři mají jasno. Favoritem MS před osmifinále zůstává Brazílie

Praha

Fotbalové mistrovství světa v Rusku o víkendu vstupuje do vyřazovací části. Základní skupiny oddělily zrno od plev a Němců. Nyní už každý zápas rozhoduje, může být posledním. Favoritem na celkový triumf zůstává pro bookmakery (kolem 5:1) i sázkaře (40%) Brazílie. Vysoké šance vidí sázkové kanceláře také u Španělska (5,7:1), Belgie (8,3:1) a Anglie (8,5:1).

Foto: Rostov-on-Don March 9 BRA vs CHE, ČTK/AP

Fanoušek Brazílie na MS v Rusku.

Článek

Pozici největšího favorita si drží Brazílie, která solidním vystoupením v základní skupině a také kvůli výpadku německých fotbalistů, svoji pozici ještě posílila.

Vysoký standard si možná trochu překvapivě drží Španělé, od kterých se čekal ústup ze slávy. Z pozice černého koně se k favoritům zařadil tým Belgie, naopak v kurzové nabídce možná neprávem trochu vzadu čeká na šanci Uruguay.

„Bezchybný Godín vzadu a vynikající útok Cavani a Suárez, to jsou hráči pro finále," spekuluje Petr Urbanec, bookmaker Tipsportu. Jejich šance ale reálně snižuje účast v silnější části pavouka, kde přímo číhá Francie s Argentinou nebo později nejspíš jeden z dvojice Brazílie/Belgie.

Vsadit si lze i na kontinent vítěze. A Evropa je stále favoritem v kurzu 1,37:1. Jižní Amerika vstupuje do vyřazovací části s kurzem 2,9:1. Asie v nabídce není, té by odpovídal kurz na výhru MS jediného jejího zástupce Japonska v poměru 250:1.

Zajímavá může být sázka na Chorvaty

První kolo vyřazovací části každopádně nabídne osmičku mimořádně atraktivních bitev o všechno. Messi sice svoji Argentinu na poslední chvíli zachránil, favoritem na postup ze vzájemného duelu je nicméně Francie (1,68:1). Souboj Uruguaye (1,9:1) a Portugalska (1,95:1) favorita nemá. Naopak Španělsko (1,27:1) by si mělo v klidu poradit s domácím Ruskem, Chorvatsko (1,4:1) s Dánskem, Brazílie (1,23:1) s Mexikem a Belgie (1,18:1) s Japonskem. V utkání Švédska a Švýcarska mají o fous větší důvěru Švýcaři (1,76:1) a konečně Anglie (1,56:1) by měla zvládnout souboj s Kolumbií.

„Většina silných týmů se na šampionátu rozjížděla pomalu, což bylo nejlépe vidět na Brazílii, která v prvním zápase svoje fanoušky solidně vystrašila, ale od té chvíle šel jejich výkon hodně nahoru. Ještě víc ale fanoušky vyděsili Němci, kteří se nakonec nerozjeli vůbec a jejich konec je asi největší senzací ze všech světových i evropských šampionátů za poslední roky. Nejlepší předpoklady na celkové vítězství mají asi Brazilci, mně osobně se ale na mistrovství hodně líbí Chorvaté, které lze vsadit v o poznání atraktivnějším kurzu," říká Michal Hanák, hlavní bookmaker Fortuny.

Reklama

Související témata: