Hlavní obsah

Šampionát v Rusku je podle Infantina nejlepším v dějinách

Moskva

Předseda Mezinárodní fotbalové federace FIFA Gianni Infantino označil šampionát v Rusku za nejlepší mistrovství světa všech dob. Italský funkcionář dva dny před finále poděkoval hostitelům turnaje a také ocenil, jak fungovali videorozhodčí.

Foto: Pilar Olivares, Reuters

Předseda FIFA Gianni Infantino v přátelské diskuzi s Diegem Maradonou.

Článek

"Už několik let tvrdím, že tohle bude nejlepší mistrovství světa v dějinách, a dnes jsem o tom přesvědčený ještě víc," řekl Infantino na tiskové konferenci v Moskvě.

Podle šéfa FIFA byly ruské stadióny zaplněné z 98 procent, celkem sedm miliónů fanoušků navštívilo festivaly v hostitelských městech a tři miliardy lidí po celém světě sledovalo zápasy MS v televizi. Nedělní finále mezi Francií a Chorvatskem by si podle odhadů měla pustit asi miliarda diváků.

"Chtěl bych poděkovat ruskému lidu. Z Ruska, jehož národní tým se probojoval až do čtvrtfinále, se stal opravdový fotbalový národ," konstatoval osmačtyřicetiletý Infantino.

Ocenil také práci videorozhodčích, kteří měli na 21. vydání světového šampionátu premiéru. "Video nemění fotbal, ale čistí ho. Dělá ho upřímnějším i transparentnějším a pomáhá sudím ke správným rozhodnutím. Góly z ofsajdu ve fotbale skončily, alespoň v přítomnosti videorozhodčího," prohlásil Infantino.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články