Hlavní obsah

Nejezdi reprezentovat, žádali doktoři Barcelony Messiho. Ten si postavil hlavu

Barcelona/Mendoza

Jedna z největších fotbalových hvězd Lionel Messi nejdříve prohlásil, že nebude moci argentinskému národnímu týmu v dalším kvalifikačním utkání o postup na světový šampionát v Rusku pomoci. Důvodem bylo zranění stehenního svalu. Nakonec ale přece jenom přijel a zápas s Uruguayí rozhodl.

Foto: Natacha Pisarenko, ČTK/AP

Lionel Messi se raduje z gólu, který vstřelil do sítě Uruguaye.

Článek

S Messim to bylo ještě komplikovanější. Po prohraném finále jihoamerického turnaje Copa América se totiž rozhodl praštit s reprezentací. O dva měsíce později už byl ale Messi zpátky.

Hrát zářijové zápasy ale neměl. Na vině měl být svalový problém. Podle trenéra Argentiny Edgarda Bauzy se prý Messi vzepřel i verdiktu doktorů Barcelony. „Doktoři Barcelony mu po testech poradili, aby zůstal v Barceloně. Ale on řekl: ‚Ne, ne. Pojedu!'," řekl Bauza pro FOX Sports.

„To jen ukazuje, jak velký zájem hrát za Argentinu Messi má. Už mi to popravdě řekl dvakrát předtím," pokračoval osmapadesátiletý argentinský trenér. „Slyšel jsem říkat lidi, že by měl sám zápasy vyhrávat. Ale takhle to nefunguje," dodal.

Jediný gól Argentiny a celého střetnutí vstřelil Messi krátce před koncem prvního poločasu a po zisku tří bodů se Argentinci dostali na první příčku skupiny jihoamerické zóny CONMEBOL.

Reklama

Související témata: