Hlavní obsah

Buďme realisté, ve skupině s Němci se hraje o druhé místo, ví kapitán Severního Irska

Praha

Postupem do osmifinále červnového mistrovství Evropy ve Francii nadchli své fanoušky. Zároveň si však na sebe fotbalisté Severního Irska tak trochu ušili bič. V kvalifikaci mistrovství světa 2018 se tak od nich čeká další úspěch. „Je to velká výzva,“ těší se kapitán Steven Davis před úvodním duelem v Praze. Zápas Česká republika - Severní Irsko se hraje večer od 20:45 na Letné, přímý přenos vysílá ČT sport, on-line můžete sledovat na Sport.cz.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Kapitán Severního Irska Steven Davis při tiskové konferenci před utkáním kvalifikace ME 2018 proti Česku.

Článek
Fotogalerie

Pozor na ně, šampionát ve Francii jim mohl dát křídla. „Od turnaje jsme se sešli poprvé a ani neměli čas všechno probrat. O mistrovství Evropy jsme už moc nemluvili, každopádně to pro nás byla neuvěřitelná a skvělá zkušenost. Teď už se soustředíme jen na první zápas nové kvalifikace, která je další velkou šancí," líčí kapitán Steven Davis.

Očekávání v Severním Irsku jsou velká. Záložník Southamptonu si však nemyslí, že by reprezentace byla po úspěchu ve Francii pod větším tlakem. „Musíme být realisti. Máme skupinu, kterou nesjpíš vyhraje Německo, takže ostatní hrají o druhé místo. Důležité bude začít dobře jako v minulé kvalifikaci v Maďarsku (Irové tam vyhráli 2:1 - pozn. red.). Nejsme favoritem skupiny, ale jsme silnější o zkušenosti, jež jsme na EURO načerpali," ujišťuje Davis.

Nepříjemní každému soupeři

Českého fotbalu si na podzim užije nadmíru, vždyť jeho Southampton bude v Evropské lize soupeřem pražské Sparty. Teď je ovšem na Letné jako kapitán Severního Irska.

„Úvodní zápas je pro oba soupeře nesmírně důležitý. Některé hvězdy Čechům po šampionátu odešly, mají ale nadále kvalitní hráče a taky nového trenéra. Máme týden přípravy za sebou a věřím, že v Praze uhrajeme dobrý výsledek," doufá Davis, který je podle kouče Karla Jarolíma největší hvězdou soupeře.

„Rád slyším takovou chválu, ale nesoustředím se na ni. Hlavní je, abychom hráli jako tým. Na šampionátu jsme to dokázali a věřím, že na výkony z Francie navážeme. Pak dokážeme zápas znepříjemnit každému soupeři," líčí záložník z Premier League.

Reklama

Související témata: