Hlavní obsah

Švýcaři stihli svačinu, české obránce čeká v Belgii noční můra

Brusel

Scházejí se na etapy, většina české fotbalové reprezentace už je ovšem pohromadě v Belgii. Až v pondělí po poledni dorazí do Bruselu turecký legionář Tomáš Sivok, do večerního přípravného duelu tak nejspíš nezasáhne. Právě obránce přitom čeká v konfrontaci s vyhlášenou ofenzívou Rudých ďáblů zkouška ohněm. „Trochu jiný level než při posledním srazu proti Litvě a San Marinu,“ varuje své hochy trenér Karel Jarolím.

Foto: Pavel Dosadil

Pavel Kadeřábek přivádí český tým na trénink v Bruselu.

Článek
Fotogalerie

Operace Norsko začíná v Belgii. Národní tým se na důležitý kvalifikační duel v Oslu nachystá v Bruselu. Nejprve pondělním zápasem a posléze krátkým kempem.

Čeští fotbalisté dorazili do Belgie v neděli krátce po poledni. Z Prahy odletěl už i záložník Bořek Dočkal, který dorazil z čínského Che-nanu Ťien-jie.

Až v Bruselu se k týmu připojili stoper Marek Suchý a brankář Tomáš Vaclík, legionáři z Basileje. „Švýcaři dorazili a už s námi byli odpoledne na svačině," avizoval před oficiálním tréninkem kouč Karel Jarolím.

Chybí mu ještě stoper Tomáš Sivok. „Měl by dorazit v pondělí v jednu hodinu. Takže počítáme spíše s tím, že hrát nebude," přemítá kouč.

Ofenzivní esa proti Čechům

Čechy si podá báječná belgická ofenzíva, jejíž ozdobou jsou druhý nejlepší střelec anglické ligy Romelu Lukaku, druhý nejlepší střelec italské ligy Dries Mertens, hvězda Chelsea Eden Hazard a další esa. „Pro každého obránce je jejich ofenzíva noční můra," líčí Jakub Brabec, stoper belgického Genku.

„Proti tak kvalitnímu týmu jsem ještě asi nikdy nenastoupil. Pro nás všechny je to velká výzva a uvidíme, jak si s tím poradíme. Viděli jsme také zápasy, ve kterých neuspěli. A budeme se snažit, aby neuspěli ani proti nám," ujišťuje český obránce.

Zápas Belgie - Česká republika se hraje v pondělí od 20:45. Přímý přenos vysílá ČT2, on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Reklama

Související témata: