Hlavní obsah

Novým trenérem fotbalistů Kataru je Španěl Sánchez

Dauhá

Novým trenérem fotbalové reprezentace Kataru byl jmenován Španěl Félix Sánchez, který dosud vedl tamní mládežnické národní týmy. Nahradí Uruguayce Jorgeho Fossatiho, jenž minulý měsíc rezignoval kvůli neshodám s vedením svazu. Katar má už jen teoretickou šanci poprvé v historii postoupit na mistrovství světa předtím, než bude turnaj v roce 2022 sám hostit.

Foto: Martin Meissner, ČTK/AP

Pořadatelem příštího fotbalového mistrovství světa bude Rusko. Tým Kataru už má ale jen malou šanci na šampionát postoupit, i proto vyměnil trenéra. Další MS má jisté, bude ho totiž pořádat (ilustrační foto).

Článek

Fossati převzal katarské fotbalisty loni v září po odchodu krajana Josého Daniela Carreňa na posledním místě tabulky asijské části kvalifikace MS a v šesti utkáních s nimi vybojoval dvě výhry a remízu. Na třetí místo ve skupině A, které znamená postup do čtvrté fáze a šanci bojovat o účast na MS v interkontinentální baráži, však Katar dva zápasy před koncem ztrácí pět bodů.

Střídání i na korejské střídačce

Novým trenérem korejské fotbalové reprezentace byl jmenován Šin Te-jong. Šestačtyřicetiletý bývalý reprezentační záložník nahradí Němce Uliho Stielikeho, který byl odvolán po nečekané květnové porážce s Katarem v kvalifikaci mistrovství světa 2018 v Rusku.

Šin Te-jong, jemuž se přezdívá Asijský Mourinho, dovedl v roce 2010 Songnam k triumfu v asijské Lize mistrů. U seniorského národního týmu už v minulosti působil jako asistent, kromě toho trénoval reprezentační výběry do 20 a 23 let.

Korea, jež nechyběla na posledních osmi MS, drží po osmi odehraných kolech druhou příčku, která znamená přímý postup na šampionát v Rusku. Od Uzbekistánu na třetím místě zajišťujícím baráž ji však dělí jediný bod. První Írán už má nedostižný sedmibodový náskok.

Reklama

Související témata: