Hlavní obsah

Nová krev. Jarolím povolal proti Německu také Bořila s Klimentem

Praha
Aktualizováno

Situace je vážná. Fotbalová reprezentace potřebuje porazit německého suveréna skupiny, jinak se naděje na postup na MS do Ruska rozpadnou v prach... Trenér Karel Jarolím povolal na nejbližší kvalifikační zápasy s Německem (1. září v Praze) a se Severním Irskem (4. září v Belfastu) dva nováčky - obránce Jana Bořila ze Slavie a útočníka Jana Klimenta z Bröndby Kodaň.

Karel Jarolím povolal dva nováčky. Bořila a KlimentaVideo: Sport.cz

 
Článek

Sliboval překvapení. A opravdu vytasil dvě jména, která se v nominaci příliš nečekala.

„Pokud jde o Bořila, podává stabilně dobré výkony, ať hraje zprava či zleva. Stal se důležitým pro Slavii," vysvětluje trenér Karel Jarolím.

„A Kliment? V Dánsku se stal hráčem měsíce za červenec, jeho týmu se dařilo. Zaujal mě pojetím i způsobem hry. Góly dával, přihrával na ně, dostával se do koncovky. Zdá se, že Schick asi k dispozici nebude, ale vzali bychom ho asi i tak," dodává na adresu útočníka Bröndby.

Schick zatím není vyloučený

Nominace zatím není úplná, kouč si vedle 18 povolaných nechává ještě pět volných políček. „Nejspíš doplníme dva stopery, někoho ze středové řady, útočníka... Uvidíme," avizuje Jarolím.

Zcela vyloučeno ještě není ani povolání Patrika Schicka. „Pokud by o víkendu nastoupil v italské lize, je ve hře. Mluvil jsem s ním včera po telefonu, ještě se necítí plnohodnotně připravený. Ale víkend může situaci změnit, což si přejme."

Mladý útočník teď má navíc plnou hlavu přestupních peripetií. „Měl zdravotní pauzu, takže začal opožděně. Všichni bychom si přáli, aby už měl jasno. Věřím, že tento týden se o jeho působišti rozhodne. Jinak v reprezentačním áčku toho zatím tolik neodehrál, abychom řekli, že jeho případná absence bude oslabením. Snad nebudeme muset každý sraz řešit jeho klubovou příslušnost," líčí Jarolím.

Inzerát na stopery

Vrásky mu mimo jiné dělají obránci. Proti poslednímu kvalifikačnímu zápasu v Norsku zatím chybějí oba stopeři ze základní sestavy Tomáš Sivok a Jakub Brabec.

„Sivok se zatím necítí připraven," zdůvodňuje Jarolím absenci nejzkušenějšího hráče. „Brabec je pořád ve hře. Zatím v nominaci není i vzhledem k analýze předchozích zápasů. Nebyly právě nejlepší," říká kouč kriticky.

Nominace české fotbalové reprezentace na zápasy kvalifikace MS s Německem (1. září v Praze) a v Severním Irsku (4. září):
KlubZápasyBranky
Brankáři
Tomáš VaclíkBasilej150
Tomáš KoubekSparta Praha50
Jiří PavlenkaBrémy20
Obránci
Theodor Gebre SelassieBrémy433
Pavel KadeřábekHoffenheim282
Jan BořilSlavia Praha00
Marek SuchýBasilej321
Tomáš KalasFulham70
Filip NovákMidtjylland80
Záložníci
Tomáš SoučekSlavia Praha30
Bořek DočkalChe-nan Ťien-jie336
Vladimír DaridaHertha Berlín453
Jakub JanktoUdine41
Jan KopicPlzeň41
Jaromír ZmrhalSlavia Praha71
Ladislav KrejčíBoloňa355
Útočníci
Jan KlimentBröndby Kodaň00
Michael KrmenčíkPlzeň64

Reklama

Související témata: