Hlavní obsah

Poprask kvůli zdviženému prostředníčku? Bylo to na spoluhráče, hájí se anglický talent

Londýn/Praha

Zadělal si na pořádné trable. Záložník anglické fotbalové reprezentace Dele Alli ukázal v pondělním zápase kvalifikace o mistrovství světa v Rusku proti Slovensku (2:1) vztyčený prostředníček. Hráč tvrdí, že šlo o vzkaz, který adresoval svému bývalému klubovému parťákovi z Tottenhamu Kyleu Walkerovi.

Foto: Dylan Martinez, Reuters

Anglický záložník Dele Alli v kvalifikačním zápase proti Slovensku.

Článek

Běžela 77. minuta kvalifikačního duelu skupiny F mezi domácí Anglií a Slovenskem. Televizní kamery zrovna zachytily jednadvacetiletého záložníka Alliho, jak gestikuluje se zvednutým prostředníčkem.

Ihned se vyrojily spekulace, že hráč směřoval toto obscénní gesto k hlavnímu rozhodčímu Clémentu Turpinovi z Francie, který ale neodpískal přímý kop. Pokud by ale mezinárodní federace FIFA usoudila, že se fotbalista provinil vůči rozhodčímu, může ho potrestat zákazem startů až ve třech zápasech.

Anglický talent by tak přišel o možnost nastoupit v posledních dvou kvalifikačních zápasech a nenastoupil by ani v prvním utkání na mistrovství světa v Rusku, kam s největší pravděpodobností reprezentace Albionu postoupí, jelikož bez porážky vévodí skupině F.

Sám Alli ale na sociálních sítích přispěchal s omluvou a vysvětlením. "Aby bylo jasné, dnes večer to bylo z legrace mezi mnou a mým dobrým kamarádem Kylem Walkerem."

K incidentu se vyjádřil i kouč anglické reprezentace Gareth Southgate. "Dele a Kyle mají zvláštní druh komunikace. Já to neviděl, ale (Dele) mi říkal, že to bylo na Kylea."

Reklama

Související témata: