Hlavní obsah

Směr Ázerbájdžán! Jarolím hodil před odletem rukavici brankářům

Praha
Aktualizováno

Dlouhý čtyřhodinový let do Baku, vyhlídky na postup žádné. Fotbalová reprezentace se odletěla rozloučit s nepovedou kvalifikací mistrovství světa 2018. Ve čtvrtek hraje v Ázerbájdžánu a v neděli v Plzni se San Marinem. Trenér Karel Jarolím avizuje, že v brance vyzkouší některého z Vaclíkových kolegů, jinak větší změny v sestavě neplánuje. Na odlet se můžete podívat v přiloženém videu.

Česká fotbalová reprezentace odletěla do Ázerbájdžánu k předposlednímu kvalifikačnímu dueluVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Jan Sýkora a jeho návrat do národního týmu

Turbulence ve fotbalovém životě Václava Kadlece. Nedávno nebyl ani v sestavě Sparty, teď se vrací do reprezentace

Jsem šťastný, že zase hraju, říká Antonín Barák

Hned po ránu si ještě v Praze zatrénovali, pak vyrazili na dalekou misi. A smutnou, protože postoupit do Ruska už fotbalisté nemohou.

„Při každé příležitosti se snažíme hráčům připomínat, že i když je kvalifikace ztracená, je o co hrát. Hlavně o důležité body pro koeficient. Rádi bychom uspěli a oba zápasy zvládli," zdůraznil před odletem trenér Karel Jarolím.

Výrazné změny v závěru kvalifikace neplánuje, k některým však zřejmě přece jen dojde. „Do hry by se měl dostat jeden z brankářů, kteří zatím ve skupině nechytali. A nejspíš i jeden nový hráč do pole," hodil kouč rukavici především gólmanům Tomáši Koubkovi a Jiřímu Pavlenkovi, kteří až dosud kryli záda Tomáši Vaclíkovi.

Maroda Jankta vzkřísily vitamíny

Národní tým nabral směr Baku kompletní, tedy i s italským legionářem, který kvůli viróze zatím s mužstvem netrénoval.

„Přijel jsem z Udine trochu nachlazený. Ale dneska ráno jsem se vzbudil a cítím se už dobře. V Ázerbájdžánu už bych měl trénovat a věřím, že do obou zápasů budu připravený," ujistil Jakub Jankto.

„To bych řekl! Zavodnili jsme ho, dostal větší přísun vitamínů - a z Prahy už vlastně odlétá zdravý," usmíval se doktor nároďáku Petr Krejčí.

Zápas v Baku se hraje ve čtvrtek od 18:00 SELČ. Přímý přenos vysílá ČT sport, on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Kdo zvítězí ve čtvrtečním zápase kvalifikace o MS v Rusku 2018?
Ázerbájdžán
47,5 %
Nikdo, zápas skončí remízou
19,6 %
Česká republika
32,9 %
Celkem hlasovalo 8133 čtenářů.

Reklama

Související témata: