Hlavní obsah

Skotsko na MS nebude. Může za to genetika, tvrdí po krachu manažer, fanoušci se smějí

Glasgow/Praha

Fotbalistům Skotska unikla účast na mistrovství světa a jejich trenér Gordon Strachan přišel se zajímavým vysvětlením, proč tomu tak bylo. Místo na své hráče, případně svoji taktiku, svádí neúspěch na genentiku. Fanoušci se mu za to vysmáli.

Foto: Andrew Boyers, Reuters

Skotský manažer Gordon Strachan přišel se zajímavým vysvětlením, proč jeho tým neuspěl v kvalifikaci o MS 2018.

Článek

Skotsku po remíze se Slovinskem v posledním kole kvalifikační skupiny unikl postup alespoň do baráže o jediný bod. A Strachan se nechal slyšet, že za všechno může genetika. "Jediné, co vím, je, že z genetického hlediska jsme pozadu. V poslední kvalifikaci jsme byli za Španělskem druzí nejmenší," našel problém, proč skotská reprezentace v boji o účast na MS v Rusku neuspěla.

"Museli jsme bojovat s výškou a sílou soupeřů. Věděli jsme, že je to náš problém a doplatili jsme na to i v posledním utkání ve Slovinsku," myslí si. Cesta, jak vše vyřešit, není zase tak složitá. Dobré by prý bylo dát dohromady největší muže a ženy ve Skotsku. "Uvidíme, co se pak stane?" poznamenal. Ironií je, že Strachan sám nepatří mezi dlouhány.

A fanoušci se po zdůvodnění neúspěchu trenérovi na sociální sítu Twitter vysmáli. "Komentáře Gordona Strachana mi trochu připomínají Trumpa," uvedl jeden z nich v narážce na občas hodně jednoduché soudy prezidenta USA. "Tohle nebyl problém genetiky, to byl problém Strachana," doplnil další z fandů.

Reklama

Související témata: