Hlavní obsah

Padli si do náruče! Jarolím u reprezentace pokračuje, úkoly mu dá až nové strahovské vedení

Praha
Aktualizováno

Válka slov je u konce? Každopádně se zdá, jako by si chlapci padli do náruče. Fotbalová asociace ČR oznámila, že smlouva s trenérem reprezentace Karlem Jarolímem bude z její strany dodržena v plném rozsahu, tzn. do konce kvalifikačního cyklu ME 2020. Přitom místopředseda Roman Berbr minulý týden podrobil kouče sžíravé kritice. Je však před valnou hromadou, trenéra zaúkoluje až nově zvolené vedení...

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Karel Jarolím během tiskové konference před utkáním kvalifikace MS 2018 s Německem.

Článek

Hodnocení neúspěšné kvalifikace mistrovství světa v Rusku? Z úst zastupujícícho strahovského šéfa Romana Berbra šlo o popravu trenéra Karla Jarolíma v přímém přenosu! Nyní se oba muži sešli a nastal obrat, přesněji řečeno uklidnění situace.

Výsledky pondělního jednání na Strahově:
1) Smlouva s trenérem Jarolímem bude ze strany FAČR dodržena v plném rozsahu, tzn. do konce kvalifikačního cyklu ME 2020.
2) Vedení FAČR přijalo ujištění Karla Jarolíma o maximální nezávislosti reprezentační nominace na vůli agentů.
3) Sportovní cíle trenéra Jarolíma u reprezentačního A týmu přesně stanoví až nové vedení FAČR, tj. vedení, které vzejde z mimořádné Valné hromady, která se koná 12. prosince 2017 v Nymburku. K dalšímu setkání na toto téma dojde po losování základních skupin Ligy národů (24. ledna 2018).

„Bylo potřeba si některé věci s trenérem Jarolímem jasně vyříkat, což se myslím povedlo. Karel pochopil, že nám jde o stejnou věc, a že sportovní cíle pro jakéhokoliv trenéra musí být jasně předem definovány. V tuto chvíli, těsně před fotbalovými volbami, je samozřejmě smysluplné, aby o přesné definici těchto cílů rozhodlo až nové vedení FAČR," říká ve společném prohlášení Berbr.

Kouč si každopádně může oddedchnout. Otázkou je, na jak dlouho. Minulý týden jasně řekl, že v atmosféře nedůvěry by nemělo smysl pokračovat...

„Osobní schůzka byla po událostech posledních dnů nutností a já jsem rád, že k ní došlo velmi rychle," avizuje Jarolím. "Schůzka byla intenzivní a je dobře, že obě strany mluvily otevřeně. Vyjasnili jsme si vzájemná stanoviska i budoucí komunikaci. Všichni chceme úspěch pro český fotbal a já věřím, že současný reprezentační tým na něj může dosáhnout," ujišťuje kouč.

Obě strany se dohodly na znění společného prohlášení a nastavení vzájemné komunikace pro budoucí období. Výsledky pondělního jednání už nebudou více komentovat.

Válka slov mezi trenérem reprezentace Karlem Jarolímem a fotbalovým bossem Romanem Berbrem skončila. Je to dobrá zpráva pro český fotbal?
Ano. Všichni budou mít klid na práci.
5,2 %
Ne. Český fotbal potřebuje radikální změny.
94,8 %
Celkem hlasovalo 4109 čtenářů.

Reklama

Související témata: