Hlavní obsah

Kanu přišel cestou do Ruska před fotbalovým MS o hotovost v kufru

Moskva

Někdejší hvězda afrického fotbalu Nwankwo Kanu přišel při cestě z Londýna do dějiště blížícího se fotbalového mistrovství světa v Rusku o hotovost ve výši 11 000 dolarů (asi 241 000 korun). Nigerijský útočník měl peníze uložené v zavazadle a mířil přes Moskvu do Kaliningradu na nedělní zápas legend FIFA.

Foto: Profimedia.cz

Někdejší hvězda afrického fotbalu Nwankwo Kanu (vlevo) přišel při cestě z Londýna do dějiště blížícího se fotbalového mistrovství světa v Rusku o hotovost.

Článek

Kanu, jenž během kariéry oblékal mimo jiné dresy Ajaxu, Interu Milán či Arsenalu, po příletu do Kaliningradu chybějící hotovost ohlásil policii. Ta po prostudování záznamů zadržela dva muže, kteří se starají o nakládání zavazadel na moskevském letišti Šeremetěvo. Oběma za krádež hrozí až šest let vězení.

Jednačtyřicetiletý bývalý útočník a dvojnásobný nejlepší fotbalista Afriky má ve sbírce mimo jiné olympijské zlato a triumfy v Lize mistrů, Poháru UEFA, Anglickém poháru i Premier League. V Kaliningradu, kde Nigérie vstoupí do finálového turnaje mistrovství světa 16. června zápasem s Chorvatskem, se představil v týmu legend FIFA v duelu proti ruským legendám.

Reklama