Hlavní obsah

Nigerijci mají sex s Ruskami zakázaný. Výjimkou je jen kapitán Mikel

Praha

Zatímco v Argentině vydali dokonce příručku, jak se během světového fotbalového šampionátu ucházet o přízeň ruských žen a získat si jejich náklonnost, v Nigérii razí trend zcela opačný. Alespoň pro hráče, kteří na šampionát pojedou, platí naprostý zákaz styku s Ruskami. Sexuálního, samo sebou...

Foto: Matthew Childs, Reuters

Kapitán nigerijských fotbalistů John Obi Mikel na tiskové konferenci.

Článek

„Nedovolím, aby si hráči zvali ruské ženy do našeho komplexu," prohlásil trenér nigerijského národního týmu Gernot Rohr, který pro reprezentanty vybral jako místo pobytu sanatorium Istočnik ve městě Jassentuki na úpatí Kavkazu.

Německý kouč, který dovedl reprezentaci této africké země k šestému startu na světovém šampionátu, se netají tím, že by tentokrát chtěl s mužstvem postoupit dál, než se Nigérie dostala před čtyřmi lety. V Brazílii totiž vypadla v osmifinále, stejně jako tomu bylo na šampionátech v letech 1994 a 1998.

„Máme na to. Našemu společnému cíli ale musíme podřídit úplně všechno. Proto nedovolím, aby si hráči k sobě zvali ruské ženy," cituje Gernota Rohra Complete Sports Nigeria.

„Jen na kapitána Obi Mikela se tento zákaz nevztahuje. Jeho přítelkyně je totiž z Ruska," přidal čtyřiašedesátiletý německý kouč, který je specialistou na africké země. Po působení v Bordeaux, Nice či u švýcarského Young Boys Bern totiž v posledních osmi letech postupně vedl národní týmy Gabonu, Nigeru, Burkiny Faso a nyní Nigérie.

Možná Rohra vystrašil publikovaný názor britského experta pro bezpečnost a rozvědku profesora Anthony Gleese. Ten totiž připustil, že Rusové se mohou snažit vyslat k anglickým fotbalistům svůdné dívky, aby zabránily reprezentaci Albionu dosáhnout na šampionátu dobrých výsledků.

Reklama

Související témata: