Hlavní obsah

Šampionátovou hymnu Žij naplno nazpívalo kosmopolitní trio. Kontroverzní kosovská hvězdička Era v něm nechybí

Praha

Před osmi lety v Jižní Africe třeba Shakira a její Waka, waka, před čtyřmi v Brazílii Pitbull a Jenifer Lopez s hymnou We Are One, letos v Moskvě a dalších deseti ruských městech budou uvádět fotbalové fanoušky do varu Nicky Jame a společně s ním herec Will Smith a albánsko - kosovská zpěvačka Era Istrefi.

Foto: Sport.cz

Kosmopolitní trio interpretů, které nazpívalo hymnu pro letošní šampionát. Vlevo Will Smith, uprostřed Era Istrefi, vpravo Nicky Jam.

Článek

To oni nazpívali oficiální hymnu světového šampionátu 2018, která dostala název Live It Up, tedy Žij naplno.

„Bylo pro mě obrovskou ctí, abych ji nazpíval, a navíc v Rusku vystoupil. Vždyť fotbalový šampionát spojuje dohromady lidi z celého světa a nabízí jim možnost, aby se rozjařili, rozesmáli a zažili společně kouzlo, které fotbal nabízí," přiznal americký herec, skladatel, producent a rapper Will Smith.

„Nahrát oficiální píseň pro mistrovství světa považuji za životní úspěch," přidal se Nicky Jam, zpěvák z Dominikánské republiky, jeden z nejznámějších interpretů latinskoamerické hudební scény a držitel tamní Grammy.

„Pro mě jako obrovskou fanynku fotbalu obzvlášť," netají mladičká vycházející popová hvězda Era Istrefi. Ta na sebe strhla pozornost celého světa videoklipem, v němž tančí pouze v průhledním tričku v opuštěné katedrále Krista Spasitele v kosovském hlavním městě Prištině. Pobouřená srbská pravoslavná církev označila její vystoupení za znesvěcující.

Oficiálně bude hymna letošního mistrovství světa představena 7. června, trio interpretů zpívající v hymně o tom, že život je třeba prožívat naplno, protože je pouze jeden, pak vystoupí v moskevských Lužnikách před finále mistrovství světa 15. července.

Světové šampionáty mají svou oficiální hymnu od roku 1990. Ta vůbec první zazněla v Itálii, zpívali ji Edoardo Bennato a Gianna Nannini a jmenovala se Un'estate italiana.

Reklama

Související témata: