Hlavní obsah

Zraněný Glik nakonec zůstane v polské nominaci pro fotbalové MS

Varšava

Obránce Kamil Glik nakonec přece jen zůstane v nominaci polské fotbalové reprezentace na mistrovství světa v Rusku. Třicetiletý stoper Monaka z ní původně vypadl kvůli zranění ramena, dnes však vedení výpravy oznámilo, že v týmu zůstane a měl by být připraven nastoupit do posledního utkání ve skupině.

Foto: Kacper Pempel, Reuters

Poláci Kamil Glik a Piotr Zielinski se radují z gólu proti Kazachstánu.

Článek

"Rozhodli jsme, že Kamil s námi do Ruska pojede. Po dnešním vyšetření jsem přesvědčen, že existuje naděje, že by mohl zasáhnout do třetího zápasu," citovala agentura Reuters reprezentačního lékaře Jacka Jaroszewského.

Polsko se na šampionátu utká se Senegalem, Kolumbií a skupinu uzavře za tři týdny duelem s Japonskem. Dnes výběr trenéra Adama Nawalky čeká poslední přípravný duel před mistrovstvím proti Litvě.

Glik se zranil na tréninku těsně před uzávěrkou nominací, ale do konečného třiadvacetičlenného výběru se přesto vešel. Posléze ho však nahradil Marcin Kamiňski ze Stuttgartu, protože podle Jaroszewského měla léčba trvat minimálně šest týdnů.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.