Hlavní obsah

Reus se pustil do Löwa. Fanouškům leží v žaludku Özil

Praha

Tak tvrdou kritiku kouč německých mistrů světa Joachim Löw za dvanáct let, co vede německou reprezentaci, ještě neslyšel. Po nedělní prohře 0:1 s Mexikem to schytal od médií i fanoušků, kteří také tvrdě útočili na některé hráče. Navíc se do něj pustil i záložník Marco Reus. Kritika šéfa od hráčů, to není v Německu zvykem. Löw poprvé za dvanáct let zrušil pozápasovou tiskovou konferenci... Reus přišel na trávník v 60. minutě, což bylo podle médií i fanoušků pozdě.

Foto: Michael Probst, ČTK/AP

Německý obránce Jerome Boateng odehrává míč před Javierem Hernándezem z Mexika.

Článek

„Jsem zklamaný, že jsem nehrál od začátku, ale to přeci musí být každý hráč, když není v základu," řekl novinářům po utkání Reus.

„Že nebude hrát, věděl od soustředění v Tyrolsku. Turnaj je dlouhý a trenér ho chce využít na důležité zápasy," hájil Löwa manažer reprezentace Oliver Bierhoff, který jako jediný přišel mezi novináře.

Noční můra

„Tohle ale byl důležitý zápas," rýpl si Reus. Bierhoff pak tlumočil Löwova slova, že do příštího duelu se Švédy s Reusem kouč počítá do základu. O dalších změnách v sestavě prý momentálně neuvažuje.

Média byla neúprosná. „Neviděli jsme žádné mistry světa," napsal bulvární Bild. „Noční můra, zcela nemožné se stalo skutečností. Mistr světa Německo se zesměšnil hned na začátku šampionátu v Rusku a po porážce s Mexikem si vysloužil posměch fotbalového světa," přidal se list Die Welt.

Nejvíc to z hráčů schytali Kroos, Khedira a Özil... „Byli bez pohybu a nápadů," shodli se na sociálních sítích fanoušci. V žaludku jim nejvíc leží Mesut Özil. Znovu mu vyčetli jeho fotografování s tureckým prezidentem Erdoganem.

„Už zapomněl, za koho hraje, kde se narodil a kde byl doma," útočili fanoušci. A Löwovi radili, že místo Özila má hrát právě Reus. „Když hraje reprezentace, jsou v Německu desítky miliónů Löwů. Stal se průšvih, ale nikdo snad nepochybuje, že pořád můžeme šampionát vyhrát," zastal se kouče list Kicker.

Reklama

Související témata: