Hlavní obsah

Švýcarští fanoušci to zvládli, s rudým strojem jsou na MS. V opilosti přicházejí hloupé nápady, říká jeden z nich

Kaliningrad

Dvanáct dnů trvala cesta tří švýcarských fotbalových fanoušků do Kaliningradu na dnešní zápas mistrovství světa se Srbskem. Z Lucernu se totiž do Ruska vydali více než padesát let starým traktorem a po bezmála dvou tisících kilometrů ve čtvrtek zaparkovali svého karmínově červeného veterána před stadiónem.

Foto: Mariana Bazo, Reuters

Švýcarský fanoušek Beat Studer se starým traktorem dorazil na MS do Kaliningradu.

Článek

Německý fanoušek také vyrazil na fotbalový šampionát do Ruska v traktoru

Dva fanoušci vyrazili z Islandu na šampionát v Rusku ladou

Za volantem naleštěného stroje, ověšeného švýcarskými vlaječkami, se po šesti hodinách střídali Werner Zimmermann a majitel muzea traktorů Beat Studer. Jejich kamarád Josef Wyer jel v doprovodné dodávce. "S traktorem nebyly absolutně žádné problémy," řekl novinářům Wyer.

Přesto si trojice v cíli dlouhé cesty oddechla. "Když se člověk trochu opije, občas dostane hloupý nápad," vysvětloval Wyer se smíchem, na čem se ve slabé chvilce dohodli po postupu Švýcarska na šampionát. Cesta jejich rudého traktoru měla ale i charitativní podtext, pro dětskou nadaci vybrali bezmála 20 000 franků (447 000 korun).

Také další fotbaloví nadšenci ale zvolili netradiční formy cestování. Britský fanoušek se vydal do Volgogradu na jachtě, jiní přijeli na MS z menší či větší dálky na kolech. Ani nápad švýcarského tria nebyl podle agentury Reuters úplně originální, neboť německý důchodce Hubert Wirth dojel na traktoru dvacetikilometrovou rychlostí až do Moskvy.

Reklama

Související témata: