Hlavní obsah

Ďuriš se upsal Famagustě, kyperský klub zaplatil rekordní sumu. Vaněček míří do Hearts

Bývalý plzeňský útočník Michal Ďuriš přestoupil z ruského Orenburgu do kyperského Anorthosisu Famagusta. Slovenský kanonýr už na Kypru hostoval na jaře a dal pět branek. Třetí tým kyperské nejvyšší soutěže za něj zaplatil rekordní sumu v historii klubu, čítající v přepočtu osmnáct miliónů korun a s hráčem podepsal tříletý kontrakt.

Foto: Sport.cz

Michal Ďuriš v dresu Orenburgu se raduje z gólu proti Spartaku.

Článek

„Pro mne je to nová výzva. Anorthosis pravidelně hraje evropské poháry, třeba se potkám s některým českým týmem v Evropské lize. Otvírá se opět velká šance hrát o titul, což jsem zažil v Plzni," konstatoval třicetiletý útočník, který s Viktorií Plzeň získal tři mistrovské tituly a má zkušenosti i z evropských pohárů.

„Zájem klubu byl velký, Michal se stal na jaře jedním z klíčových hráčů a střílel i branky. Vysoko byl hodnocen i v rámci celé soutěže," uvedl hráčův agent David Zíka. Ďuriš věří, že pokud se střelecky prosadí, mohla by znovu přijít pozvánka do slovenské reprezentace, za níž odehrál 36 utkání a dal čtyři branky.

S deseti góly nejlepší střelec Teplic v minulé sezóně David Vaněček míří do Skotska. Zájem o něj má edinburghský klub Heart of Midlothian. „Jednání jsou na dobré cestě. Chceme navázat na období, kdy v tomto slavném skotském klubu působili Roman Bednář, Rudolf Skácel a Michal Pospíšil," řekl Právu hráčův manažer Pavel Zíka z agentury Global Sports.

Reklama