Hlavní obsah

Holoubek se na Slovensku uvedl bodem a neshodou s novinářem

Ružomberok

Český fotbalový trenér David Holoubek má za sebou první zápas ve slovenské nejvyšší soutěži. Na lavičce Ružomberoku získal první bod, když jeho tým uhrál na domácím hřišti bezbrankovou remízu s nováčkem ligy ŠKF Sereď. Český kouč byl viditelně zklamaný, že jeho tým nedokázal zužitkovat herní převahu. Přesto se zastal trenéra hostů Michala Gašparíka před nevybíravou kritikou od jednoho z místních novinářů.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

David Holoubek a Jiří Jarošík, noví trenéři Ružomberku.

Článek

„Richnák a Militosjan byli v dnešním zápase úplně zbyteční na hřišti, to je můj názor. Svůj standard nepředvedl ani Adam Morong," pustil se slovenský žurnalista do hráčů hostů.

Jeho kritika se navíc stupňovala. „Militosjan dneska ukázal, že zřejmě nemá na první ligu," nešetřil arménského útočníka a schytal to i jeho spoluhráč. „Richnák měl v prvním poločase osm kontaktů s míčem, z toho sedmkrát ho odevzdal soupeři," vytasil na Gašparíka.

Zhodnocení výkonu se následně dočkal i Holoubek. „Herně Ružomberok na velmi solidní úrovni. První zápas ukázal, že problémem bude finální fáze a zakončení," vyslechl si český kouč.

„Koukám, jak to tady sekáte, asi budete nějaký pan trenér," odpověděl pohotově nový muž na lavičce Ružomberoku.

„Mně se úplně nelíbí ta slovní spojení jako ‚byl tam zbytečný', ‚hrál špatně', ‚osm doteků'... Přijde mi to z vaší strany nefér na pana trenéra... Myslím, že ten útočník se snažil, pracoval, měl na sebe těžké soupeře," bránil Holoubek tým hostů.

Předtím se stihl vyjádřil ke svému současnému kádru. Také na Slovensku se Holoubek prezentuje prací s mladým týmem. „Je hodně pozitivní, že na posledních deset dvacet minut naskočili kluci z dorostu a zápas zvládli. Kružliak měl šanci a myslím, že i Brenkus to zvládl," pochválil své svěřence.

Do dalších kol chce ještě zlepšit produktivitu. „Myslím si, že se to otočí a branky dávat budeme. Mrzí mě, že jsme domácím fanouškům nemohli dopřát vítězství."

Reklama

  1 : 0 West Ham - Leverkusen 1 : 0 30. min Živě
20240418T21 : 00:00+0200
West Ham vs. Leverkusen
West Ham vs. Leverkusen
West Ham
Leverkusen
  2 : 0 pp Fiorentina - Plzeň 2 : 0 pp   dohráno
20240418T18 : 45:00+0200
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina
Plzeň
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články