Hlavní obsah

Skauti Juventusu, Bayernu či Ajaxu dorazili do Prahy. Které české hráče sledují?

Praha

Na CEE Cupu se střetávají hráči do devatenácti let z různých koutů planety. A u toho logicky nemohou chybět ani skauti. V Praze jsme zastihli například pozorovatele Juventusu, AC Milán, Bayernu Mnichov či Ajaxu Amsterdam. A i když dotyční nechtěli oficiálně prozradit, koho konkrétně sledují, podařilo se dát dohromady pár jmen, která jistě neunikla jejich pozornosti.

Foto: Dominik Hejbal, Sport.cz

Skauti na CEE Cupu sledovali zápasy z tribuny Velkého strahovského stadiónu, kam se od hřiště dostanete jen s pomocí vyšplhání přes zábradlí. Zleva Alberto Carmona z Valencie, Gianni Gullo z Nice a Mauro Leo z Juventusu Turín (čtvrtý muž je jejich kamarád, který není skaut).

Článek

Část povedených momentů sparťana Adama Hložka

Ukázka akcí Jana Žambůrka ze Slavie

"Nezlobte se, interview není možné, musel bych mít svolení klubu," omlouvá se Mauro Leo, který si během zápasu vede poznámky do notýsku s černobílými pruhy, hráče totiž vyhledává pro Juventus Turín.

Vedle něj stojící Alberto Carmona z Valencie taktéž razantně odmítá jakékoliv poskytnutí informací o své práci. "Ale můžete si nás aspoň vyfotit," dodává Leo a začíná pózovat vedle kolegů, kteří zjevně nejsou nadšeni ani z této myšlenky.

Skauti obvykle nechtějí prozradit ani to, pro jaký klub pracují. "Jste z AC Milán, že?" zaskočí přítomného Giammarca Polizziho. "Jak to víte? Vy pro ten klub pracujete taky?" pokračuje udiveně. Následnou prosbu o rozhovor však odmítá. "Nezlobte se, nemohu dávat žádné informace." A neúspěšná je žádost o interview i se skauty Ajaxu Amsterdam, Bayernu Mnichov nebo OGC Nice.

Talent Sparty prošel stážemi v Arsenalu či Bayernu

Jedním z fotbalistů, o něž se skauti bezpochyby zajímají, je sparťan Adam Hložek. Jako nejmladší hráč na celém turnaji patřil k nejlepším. Soupeře trápil nejen rychlostí a skvělým ovládáním míče, ale byl také až překvapivě často úspěšný v soubojích.

Do turnaje, na kterém mohlo nastoupit díky výjimce i pár devatenáctiletých fotbalistů, vstoupil v den svých šestnáctých narozenin. V minulosti již prošel stážemi v Arsenalu či Bayernu, v souvislosti s jeho jménem se psalo i o zájmu dalších velkoklubů.

Dalším českým fotbalistou, který na turnaji zanechal velice dobrý dojem, a podle neoficiálních informací zaujal i přítomné skauty, je Jan Žambůrek ze Slavie. Šikovný střední záložník hned v prvním utkání přehrával ve středu pole soupeře z Evertonu, ve druhém zápase dal gól proti rumunské Academii. Uprostřed zálohy neustále zakládal útočné akce Slavie, šikovně se vymotával z obklíčení soupeřů a pomáhal také zahráváním standardek levou nohou.

Ze zahraničních fotbalistů si hlasitě řekli o nové angažmá například Brazilec Wesley z Palmeiras, Slovák Peter Šútorík z Nitry nebo Bosňan Djani Salčin z FK Sarajevo.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice zítra 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice