Hlavní obsah

Dal gól Evertonu, hrál i v cizině. Teď mistr Evropy Šultes pálí v přeboru

Praha

Dal gól Evertonu, hrál nejvyšší soutěž a před pár týdny se stal mistrem Evropy v malém fotbale. Ve dvaatřiceti se teď útočník Pavel Šultes rozhodl zabalit profesionální kariéru a válí v pražském přeboru za Přední Kopaninu. Naposledy se blýskl bývalý útočník Sigmy Olomouc hattrickem v Třeboradicích. „Vyhráli jsme 7:5, to jsem nikdy v dospělém fotbale nezažil," kroutí hlavou.

Foto: Sport.cz

Fotbalista Pavel Šultes (vlevo) teď válí za Přední Kopaninu.

Článek

Když vidí Sigmu v televizi, nohy mu pořád cukají, ale už se proměnil jen v jejího fanouška. Hrát bude jen na nižší úrovni. „Nabídky z vyšších soutěží jsem měl, ale nejde jen o fotbal, důležité jsou i ty věci okolo. Je to o zdraví, o cestování, toho už bylo dost," vysvětluje, proč se dohodl na působení v klubu z Přední Kopaniny. „Je jasné, že Sigmě budu vždycky držet palce. Byl jsem tam od šestnácti let a zažil tam super partu," vzpomíná.

Pokud se chtěl vyhnout dalekému cestování, je pro něj přebor v hlavním městě ideální soutěží. Přezdívka „tramvajová liga" mluví za vše. Soupeři se během pár okamžiků dopraví do areálu rivala. „Když jsem hrál v Kazachstánu, tak jsme jednou jeli na zápas dva a půl dne. To člověk může jen jíst a spát," směje se zážitku, který už jej nejspíš nepotká.

Poslední zahraniční zkušenost mu pak vynesla titul mistra Evropy v malém fotbale. I tyhle vzpomínky mu z paměti jen tak nezmizí. „Byl to obrovský úspěch. Poznal jsem celou řadu skvělých kluků. Byli jsme taková rodina a šli si za svým snem," vypráví.

Z Ukrajiny odjížděli Češi jako vítězové jen pár dní poté, co Kyjev opouštěla v emocích po vyřazení v předkole Ligy mistrů pražská Slavia. „Každý viděl, co se tam stalo. Náš úspěch byl takovou satisfakcí za ten zářez, i když se bavíme o dvou různých světech," dodává.

Teď už ale bývalý ligista „zařezává" na Přední Kopanině, kde už v minulosti hrála celá řada ligistů. Od současného kouče Klokanů Martina Haška, přes Tomáše Poláčka, Tomáše Pešíra či Michala Pospíšila. „To u mě ale nehrálo roli. Našel jsem společnou řeč s trenérem a taky se mi líbily ambice klubu."

Reklama

  3 : 0 Plzeň - Zlín 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Plzeň vs. Zlín
Plzeň vs. Zlín
Plzeň
Zlín
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Toronto - Boston 2:4

Video
Boston i díky Pastrňákovi vyhrál v Torontu a vede sérii. Slaví i Hertl
NačítámNačíst další články