Hlavní obsah

Už na to nemám, uvědomil si hráč amerického fotbalu během utkání a okamžitě ukončil kariéru

Praha

S kariérou se loučí hráči i hráčky různě. Většinou ale mají své rozhodnutí dopředu promyšlené. Vontae Davis, hráč amerického fotbalu, však tento důležitý krok učinil během utkání přímo na hřišti a do druhého poločasu už nenastoupil „Neplánoval jsem, že po deseti letech v NFL ukončím kariéru takto,“ přiznal třicetiletý Davis.

Foto: Profimedia.cz

Vontae Davis (vlevo) ještě v dresu Indianapolis Colts se v utkání NFL snaží blokovat Michaela Crabtreeho z Oaklandu.

Článek

Svým rozhodnutím šokoval. Vontae Davis, hráč týmu Buffalo Bills, se během nedělního utkání druhého kola ligy amerického fotbalu NFL proti Los Angeles Chargers rozhodl přímo na hřišti k důležitému kroku. Ukončit svou bohatou kariéru. Svůj záměr oznámil během přestávky trenérovi a do druhého poločasu už nenastoupil.

Důvod? Zklamání z vlastního výkonu a pocit, že už fyzicky nestačí. „Neplánoval jsem, že po deseti letech v NFL ukončím kariéru takto,“ přiznal na Davis na webu sbnation.com. „Byl to zásadní krok, ale jsem s ním smířený. Toto rozhodnutí jsem učinil během prvního poločasu,“ vysvětloval s tím, že se rozhodně nechtěl dotknout trenéra ani svých spoluhráčů.

„Mám za sebou mnoho zranění, jsem po operaci. Když jsem byl na hřišti, necítil jsem se tak jako dříve. Najednou jsem si uvědomil, že bych už neměl hrát. Nechtěl jsem urazit trenéra ani spoluhráče, prostě mi najednou docvaklo, že už na to fyzicky nemám, že už nedokážu naplnit jejich očekávání, která mají. Nemám v sobě sílu, abych se už překonával,“ dodal třicetiletý cornerback.

Davis se věnoval americkému fotbalu již na střední škole, poté hrál univerzitní fotbal za Illinois. V roce 2009 byl v prvním kole draftu NFL vybrán týmem Miami Dolphins. O tři roky později byl vyměněn do týmu Indianapolis Colts, kde setrval do konce minulé sezóny. Letos v únoru podepsal smlouvu s Buffalo Bills.

Reklama

  Plzeň - Slovácko dnes 15 : 00
20240511T15 : 00:00+0200
Plzeň vs. Slovácko
Plzeň vs. Slovácko
Plzeň
Slovácko
  Ostrava - Ml. Boleslav dnes 15 : 00
20240511T15 : 00:00+0200
Ostrava vs. Ml. Boleslav
Ostrava vs. Ml. Boleslav
Ostrava
Ml. Boleslav
  Sparta - Slavia dnes 17 : 30
20240511T17 : 30:00+0200
Sparta vs. Slavia
Sparta vs. Slavia
Sparta
Slavia
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.