Hlavní obsah

Další rána pro Ronalda! Druhá žena obvinila fotbalovou megastar ze znásilnění

New York/Praha

Nikdy není tak špatně, aby nemohlo být ještě hůř... Pětinásobný nejlepší fotbalista světa Cristiano Ronaldo, jehož nedávno nařkla Američanka Kathryn Mayorgaová, že ji znásilnil v červnu 2009 v Las Vegas, čelí podle deníku Daily Mail dalšímu obvinění. Leslie Mark Stovall, právní zástupce Mayorgaové, prohlásil, že se mu ozvala druhá žena, kterou měl hvězdný Portugalec znásilnit.

Foto: Antonio Calanni, ČTK/AP

Na trávníku se mu daří, ale jinak má Cristiano Ronaldo plnou hlavu problémů

Článek
Fotogalerie

„Telefonicky mne kontaktovala další žena, která tvrdí, že měla (s Ronaldem) podobnou zkušenost," citoval list advokáta. Totožnost další údajné oběti Stovall nesdělil, její svědectví však předal policejním orgánům v Las Vegas, které se už zabývají prvním ohlášeným případem.

Třicetiletá hvězda Juventusu a bývalý hráč Manchesteru United nebo Realu Madrid obvinění Mayorgaové popřel s tím, že žena s ním měla sex dobrovolně. Američanka však tvrdí, že ji zatáhl do ložnice a análně znásilnil. Její mlčení si pak měl koupit částkou v přepočtu 8,3 miliónu korun. Německý deník Der Spiegel nedávno zveřejnil nejen detaily z údajného znásilnění, ale i údajná zranění, které měl Ronaldo své tehdy pětadvacetileté oběti způsobit.

Případem se zabývá soud v Nevadě a velmi bedlivě ho sledují i sponzoři CR7, společnosti Nike a Electronic Arts. Například Nike, s níž Ronaldo spolupracuje od roku 2003, s ním před dvěma lety podepsala doživotní smlouvu údajně na miliardu dolarů. Další skandál by tak vítězi Ligy mistrů a evropskému šampiónovi renomé rozhodně nevylepšil.

Juventus nicméně svoji nejzářivější hvězdu podpořil a trenér Massimiliano Allegri s uspokojením kvituje, že už na hřišti Ronaldo válí a chytil se i střelecky. V sobotu CR7 pomohl gólem Staré dámě k výhře na hřišti Udine 2:0 a italský šampión vyhrál i osmý zápas od startu nového ligového ročníku.

Na obvinění Ronalda ze znásilnění nicméně zareagovala milánská burza. Akcie Juventusu na ní poklesly téměř o deset procent.

Reklama

Související témata: