Hlavní obsah

Neuvěřitelné sumy. Kolik berou nejlépe placení fotbalisté Evropy?

Paříž/Praha

Je známo, že ti nejlepší světoví fotbalisté berou za své výkony pro mnoho lidí až nepředstavitelné množství peněz. Další možnosti výdělku jim pak přitékají z reklamy a od sponzorů. Jejich příjmy jsou tak často závratné. A zejména v posledních letech veřejnost často mluví o tom, že platy a příjmy fotbalistů jsou už za hranou. Níže je uvedeno deset těch, kteří v Evropě vydělávají ze všech nejvíce. Jejich žebříček sestavil francouzský L'Équipe.

Foto: Marcelo Del Pozo, Reuters

Barcelonský Lionel Messi má nejvyšší plat ze všech fotbalistů v Evropě.

Článek
Fotogalerie

Celá polovina z desítky nejlépe placených fotbalistů Evropy hraje ve Španělsku, z toho tři v Barceloně. Další dva hrají za Paris Saint-Germain a stejný počet v Anglii, desítku pak doplňuje hráč z italské Serie A.

Nikoho asi příliš neudiví, že žebříčku jasně kraluje Lionel Messi následovaný Cristianem Ronaldem. Messi si v Barceloně vydělá 8,3 milionu eur za měsíc, což je v přepočtu téměř 213 milionů korun. Ronaldo si měsíčně přijde na 4,7 milionu eur, tedy asi 120,5 milionu korun.

Třetí místo možná pro někoho trochu překvapivě obsadil francouzský útočník Antoine Griezmann, jehož plat je 3,3 milionu eur (necelých 85 milionů korun). V první desítce se dále objevují i další jména, která fanoušek nejspíš očekává - Neymar, Gareth Bale či Kylian Mbappé.

Zajímavé ale je, že anglickou Premier League "zastupují" hráči, kteří v poslední době za své kluby v základních sestavách spíše nenastupují, než nastupují. Jde o Alexise Sancheze z Manchesteru United a Mesuta Özila z Arsenalu.

Nejlépe placení fotbalisté Evropy
JménoKlubHrubý měsíční plat
1.Lionel MessiBarcelona8,3 mil. eur
2.Cristiano RonaldoJuventus4,7 mil. eur
3.Antoine GriezmannAtlético Madrid3,3 mil. eur
4.NeymarPSG3,06 mil. eur
5.Luis SuarezBarcelona2,9 mil. eur
6.Gareth BaleReal Madrid2,5 mil. eur
7.Philippe CoutinhoBarcelona2,3 mil. eur
8.Alexis SanchezManchester United2,28 mil. eur
9.Kylian MbappéPS1,73 mil. eur
10.Mesut ÖzilArsenal1,6 mil. eur
Zdroj: Lequipe.fr

Reklama