Hlavní obsah

Rakev v kotli na fotbale. Kolumbijští ultras vzali na zápas zavražděného kolegu

Dopřáli mu poslední zápas. Sedmnáctiletý fanoušek Christopher Jácome byl zavražděn na ulici v kolumbijském městě Cúcuta. Fotbaloví příznivci místního týmu, jehož duely mladík navštěvoval, se rozhodli s mrtvým kolegou z ochozů rozloučit po svém. Jeho tělo i s rakví s sebou vzali na zápas přímo do kotle.

Foto: Sport.cz

Fanoušci klubu Deportivo Cúcuta s sebou na zápas vzali rakev s mrtvým kolegou.

Článek

Pro jihoamerické fanoušky je fotbal něco jako náboženství. To zřejmě platilo i pro oddaného příznivce klubu Deportivo Cúcuta Christophera Jácoma, který byl zavražděn na ulici na severu Kolumbie. K tragické události došlo den před zápasem jeho milovaného klubu.

Kamarádi z kotle se mu rozhodli dopřát poslední rozloučení s ochozem místního stadionu General Santander. Se svolením rodičů vzali ostatky zavražděného Jácoma i s rakví na duel s Envigadem.

Není to tak dávno, co příznivec argentinského klubu vzal na oslavy ligového titulu lebku svého dědy. Jihoameričané jsou známí tím, že pro ně smrt příbuzných nebo přátel není spojena pouze s truchlením, ale také s oslavou jejich života. V kombinaci s jejich fanatickým zaujetím pro fotbal tak zřejmě vznikají podobné spontánní podivné akce.

Reklama

Související témata: