Hlavní obsah

Jé, Ronaldo! Lidé na ulici žasnou, jak je neskutečně vstřícný

Bagdád

Podoba je nesporná. Skoro by se asi dalo psát o dvojníkovi slavného Cristiana Ronalda. Ale podobnými rysy ve tváři i postavou to končí. Zatímco portugalská hvězda předvádí skvělé výkony na fotbalovém hřišti, vydělává stamiliony a na veřejnosti se musí pohybovat obezřetně, jeho „dvojče“, jak píší agentury, pracuje ve stavebnictví, fotbal moc neumí, ba dokonce by se do něj ani neměl moc pouštět, pokud si nechce uříznout ostudu. Mezi lidmi se ale ukazuje často a ochotně vychází vstříc žadatelům o společné foto.

Ronaldův dvojník si užívá života jako celebritaVideo: Reuters

 
Článek

Severní Irák zrovna není místem zaslíbeným fotbalu, ale mají tam chlapíka jménem Biwar Abdulláh, který je neobyčejně podobný jedné z největších hvězd na světě. Jen by to asi ještě chtělo zapracovat na gestech a výrazu ve tváři. Už teď je ale svým způsobem celebritou. Alespoň na tamní poměry.

Pochází přitom z chudé rodiny v Soranu, městě nedaleko hranic s Íránem. S fotbalovými dovednostmi, jak je patrné z několika málo obrázků, už asi těžko něco udělá. Velké hráčské plány ani nemá, ale jeden cíl netají.

"Mnoho lidí mi říká, že vypadám jako Cristiano... Důležité je, že se s ním jednou setkám," má jasno Abdulláh.

Reklama

Související témata: