Hlavní obsah

Parádní gesto uruguayského brankáře. Postiženému fanouškovi umožnil kopat penaltu před plným stadionem

Colonia del Sacramento/Praha

Má zážitek na celý život. Postiženému fanouškovi uruguayského klubu Peňarol se splnilo jedno velké přání. Po závěrečném hvizdu 9. kola nejvyšší uruguayské ligy mu brankář týmu Plaza Colonia Kevin Dawson umožnil kopnout pokutový kop. Chlapci po proměněné penaltě aplaudoval celý stadion.

Postižený fanoušek Peňarolu kopal penaltu před plným stadionem.

 
Článek

Brankář domácího klubu Plaza Colonia předvedl během 9. kola uruguayské Primera Division parádní gesto, když potěšil fanouška, který je postižený Downovým syndromem. Po závěrečném hvizdu ho odvedl k bráně a nechal ho proti sobě kopnout pokutový kop.

Střela zaplachtila vzduchem, gólman na ni nedosáhl a balón rozvlnil síť. Chlapec se rozběhl k rohovému praporku a svou fotbalovou chvíli slávy si evidentně užíval. Rozpažil ruce, celý stadion mu tleskal a on si v tu chvíli musel připadat jako profesionální fotbalista.

Peňarol, historicky nejúspěšnější uruguayský klub, na hřišti v Colonia del Sacramento zvítězil 1:0 gólem z prvního poločasu. Chlapec si tak krom nezapomenutelného zážitku z konce utkání odvezl i hřejivý pocit vítězství po triumfu jeho oblíbeného týmu.

Reklama