Hlavní obsah

Francouzský fotbalista fanouškům řádně pocuchal nervy. Takhle kopnutá penalta se jen tak nevidí

Byl to záměr? Francouzský fotbalista Éric Bauthéac předvedl během čtvrtečního závěrečného kola nejvyšší australské ligy zvláštní provedení pokutového kopu. Jeho střela mířila po zemi přesně doprostřed a pomalu šinoucí se balón sotva doputoval za brankovou čáru. Na vítězství gól nakonec nestačil, po zápase byl exekutor přesto za hvězdu.

Foto: Sport.cz

Francouzský fotbalista Éric Bauthéac předvedl netradiční provedení pokutového kopu v závěrečném kole nejvyšší australské ligy.

Článek

Domácí záložník Bauthéac předvedl vskutku originální způsob kopnutí penalty během zápasu 27. kola australské A-League mezi týmy Brisbane Roar a Adelaide United. Australan Nicholas D'Agostino nejprve za stavu 2:2 v 60. minutě střetnutí tygřím skokem vymodlil pro svůj tým pokutový kop.

Balón si na puntík postavil záložník Bauthéac, bývalý hráč Dijonu, Nice nebo Lille. Jeho rozběh nedal brankáři tušit, co se na něj chystá, místo dělovky k tyči ale Francouz jako by nakopl spíše trávník pod míčem a balón se pomalým tempem vydal vpřed.

Brankář hostů skočil na stranu a míč doputoval za čáru prostředkem brány, po zemi a rychlostí volného výklusu. Proměněná penalta znamenala vedení 3:2 a Bauthéac byl za hrdinu. Hranice mezi úspěchem a ztrapněním je však velmi tenká. Podobný kousek nedávno předvedl venezuelský fotbalista během ligy Copa Sudoamericana. Jeho penaltové faux pas ho nakonec stálo místo v klubu.

Bauthéacova parádička na vítezství domácích nestačila. Adelaide ovládlo duel třemi góly v závěrečné dvacetiminutovce klání a zvítězilo 5:3.

Reklama