Hlavní obsah

Nizozemský rozhodčí vytočil fotbalisty doběla. Uznal gól, který sám vstřelil

Harkema/Praha

Vlastní gól? Nic neobvyklého. Ale branka nohou rozhodčího, to tu asi ještě nebylo. V nejvyšší amatérské fotbalové soutěži v Nizozemsku došlo během víkendového utkání k vskutku kurióznímu momentu. Rozhodčí zasáhl nacentrovaný balon jednoho z fotbalistů tak nešťastně, že míč skončil za brankovou čárou. Gól platil a protesty domácích nebyly k ničemu.

Rozhodčí ve fotbale vstřelil branku.

 
Článek

Běžela 66. minuta zápasu amatérské nejvyšší nizozemské soutěže Derde Divisie, když se hostující fotbalisté klubu Hoek vydali k útoku na branku Harkemase Boys. Kurióznímu gólu předcházel závar u brankové čáry. Míč se po zásahu gólmana odrazil k jednomu z útočících hráčů. A pak to přišlo.

Útočník napálil míč zpět do pokutového území. Balón se ale od tyče odrazil přímo k sudímu. Místo toho, aby se mu arbitr vyhnul, podivným způsobem vykopl nohou vpřed, čímž míč nasměřoval přímo do brány.

Sudí na chvíli zaváhal, ale poté foukl do píšťalky a ukázal směrem ke středovému kruhu. Nic jiného mu nezbylo, je součástí hry a vše bylo v souladu s pravidly. Gól platil a domácí tým se na nešťastníka sesypal jako hejno vos. Nic jim to nebylo platné. Trefa rozhodčího znamenala snížení hostů na 2:3.

Přestože se jednalo o smolný moment, arbitr nebyl úplně bez viny. Zkušenější sudí by se v prostoru, kde došlo k podivuhodnému kousku, vůbec nepohyboval a závar sledoval z patřičné vzdálenosti. Nakonec ale domácí fotbalisté Harkemase smutnit nemuseli. O pět minut později vsítili gól na konečných 4:2. A netradičnímu střelci zřejmě spadl kámen ze srdce.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Plzeň - Zlín 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Plzeň vs. Zlín
Plzeň vs. Zlín
Plzeň
Zlín