Hlavní obsah

Manchester United shání nového kouče a já jsem ten pravý! hlásí se o trenérskou židli legendární Maradona

Manchester/Praha

Fantazii se meze nekladou. Zní lidové rčení a řídí se jím zjevně i legenda argentinského fotbalu Diego Maradona. V rozhovoru pro časopis FourFourTwo se osmapadesátiletý bouřlivák nechal slyšet, že on je ten pravý, kdo Manchester United znovu přivede k zisku cenných trofejí. Maradona zároveň nešetřil kritikou největších hvězd kádru Rudých ďáblů. Podle něj jsou líní.

Foto: Sport.cz

Legendární fotbalista Diego Maradona se v rozhovoru pro časopis FourFourTwo nechal slyšet, že jako trenér Manchesteru United by klubu pomohl znovu vyhrávat trofeje.

Článek

Maradona v současnosti koučuje druholigový mexický klub Dorados de Sinaloa. Jeho trenérské ambice ale evidentně míří mnohem výš. „Jestli Manchester United shání nového kouče, tak já jsem ten pravý," nechal se slyšet mistr světa z roku 1986.

„Vím, že Manchester prodává spoustu dresů po celém světě, jenže ten klub také musí vyhrávat trofeje," zhodnotil Maradona aktuální situaci. „Tu práci pro ně můžu udělat já," dodal sebevědomě vítěz Poháru UEFA ze sezony 1988/89. „Herrera, Paul Pogba? Ti hráči nepracují dost tvrdě," kritizoval Argentinec současný kádr Rudých ďáblů.

To, jestli by Maradona dokázal pozvednout šestý tým uplynulého ročníku Premier League, zůstane nejspíš nezodpovězeno. Jisté však je, že kdyby pan „Boží ruka" usedl na trenérskou židli slavného anglického klubu, fanoušci by o zábavu neměli nouzi. Jeho pozápasové rozhovory a další eskapády jsou skoro stejně legendární jako jeho fotbalové umění v jeho nejlepších letech.

„United byl vždy můj nejoblíbenější ostrovní klub. Hrál jsem tam v roce 1983/84 čtvrtfinále Poháru vítězů pohárů. Ten hluk stadionu, to bylo jak La Bombonera," přirovnal atmosféru na Old Trafford k náladě, jaká panuje na domácích zápasech klubu Boca Juniors.

Manchester United se v letošní sezoně potýkal s výkoností připomínající horskou dráhu. Vše vyústilo až k odvolání kouče Josého Mourinha. Toho nahradil Ole Gunnar Solskjær, když už to vypadalo, že klub je na vzestupu, tým kolem Paula Pogby nezvládl závěr sezony a v Premier League skončil až na šestém místě. Příští rok se tak fanoušci na Old Trafford budou muset smířit „pouze" s Evropskou Ligou.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice