Hlavní obsah

Ukrajina - Itálie 1:0Ukrajinská dvacítka si i díky videu poprvé zahraje o titul z MS

Gdyně

Ukrajinští a jihokorejští fotbalisté se poprvé probojovali do finále mistrovství světa hráčů do 20 let. Ukrajinci v polské Gdyni porazili 1:0 Itálii, které rozhodčí v nastaveném čase neuznal vyrovnávací gól kvůli útočnému faulu. Také korejskému týmu stačila k postupu přes Ekvádor jediná branka.

Foto: Czarek Sokolowski, ČTK/AP

Radost korejských fotbalistů. Na MS hráčů do 20 let v Polsku si zahrají o titul.

Článek

Ukrajinci při předchozích třech startech na světovém šampionátu dvacítek vypadli vždy v osmifinále, v sousedním Polsku si ale připíšou historický úspěch.

V 65. minutě je poslal do vedení svým třetím gólem na turnaji Buleca. O čtvrt hodiny později zkomplikoval ukrajinskému týmu závěr zápasu Popov, který dostal za úder loktem ve vzdušeném souboji druhou žlutou kartu a byl vyloučen.

Italové početí výhodu využili v druhé minutě nastavení. Scamacca se trefil parádně z otočky, ale brazilský sudí Claus branku po konzultaci s videem zrušil, protože téměř dvoumetrový útočník před gólem udeřil loktem do obličeje Bondara.

Italské dvacítce premiérový postup do finále unikl, ale může doufat v zopakování třetí příčky z roku 2017.

Korejci byli dosud nejlépe čtvrtí, a to již v roce 1983, ale dnes navázali na šťastný čtvrtfinálový postup přes Senegal na penalty. Semifinále s Ekvádorem rozhodl v 39. minutě z přímého kopu Čche Čun. Udeřil z protiútoku poté, co soupeř trefil břevno. V nastavení zase Ekvádoru překazila gólovou radost tyč.

Mistrovství světa fotbalistů do 20 let v Polsku - semifinále:
Ukrajina - Itálie 1:0 (0:0)
Branka: 65. Buleca. ČK: 80. Popov (Ukr.).
Korea - Ekvádor 1:0 (1:0)
Branka: 39. Čche Čun.

Reklama