Hlavní obsah

Dal gól, pak zažil horor! Noha zlověstně visela, fotbalista jen nevěřícně zíral

Terst

V mžiku a hodně drsně pro něj skončilo údobí, kdy mu vše báječně vycházelo. Na ME fotbalistů do 21 let dal ofenzivní záložník Hannes Wolf za Rakousko vedoucí gól proti Srbům, v kapse už před tím měl novou pětiletou smlouvu s bundesligovým RB Lipsko, kam přestoupil ze Salcburku, ale kvůli děsivému zranění, které následovalo při úvodním vystoupení na šampionátu v Itálii, si hned tak nezahraje.

Foto: Sport.cz

Hannes Wolf na ilustračním snímku ještě v dresu Salcburku.

Článek

V prvním poločase proti Srbům dvacetiletý středopolař s přehledem otevíral skóre. V 73. minutě se nadechoval k další vydařené akci, u bránícího Vukasina Jovanoviče ale jeho snažení skončilo.

Zlověstně visící dolní končetina hovořila za vše. V kotníku se polámalo a potrhalo snad vše, co mohlo.

Zákrok přitom nevypadal nějak brutálně, švédský sudí Ekberg zprvu situaci dokonce ani nevyhodnotil jako faul, posléze ale u videa mohl vidět, že Srbova pravačka sice asi neudělala nic hrozivého, ale levačka zasáhla pravou nohu padajícího útočícího hráče. Otázkou je, jestli s končetinou nebylo zle po špatném došlápnutí už těsně před tím, když si útočící rázně snažil pokrýt míč. Každopádně vše skončilo hororovým obrazem.

Zraněný fotbalista zoufale sledoval nohu takřka ulomenou v kotníku. Bylo jasné, že je zle. Sudí nakonec vytáhl červenou kartu pro Jovanoviče.

Rakušané krátce nato upravili stav souboje v Terstu na konečných 2:0.

Reklama

Související témata: