Hlavní obsah

Anglie - Rumunsko 2:4Rumunská jednadvacítka vyhrála přestřelku s Anglií i díky Hagimu

Cesena/Praha
Aktualizováno

I ve svém druhém utkání na mistrovství Evropy fotbalistů do 21 let rumunský tým nastřílel čtyři góly a postaral se o další překvapení výhrou 4:2 nad Anglií. Všechny branky padly při přestřelce v závěrečné čtvrthodině. Mezi střelce se zapsal i syn rumunské legendy Gheorge Hagiho Ianis, který skóroval také v úvodním utkání při vítězství 4:1 nad Chorvatskem.

Foto: Alessio Tarpini, ČTK/AP

Rumunský fotbalista George Puskas (vpravo) a Angličan Fikayo Tomori v utkání ME do 21 let.

Článek

Své druhé utkání na turnaji v Itálii a San Marinu vyhrála ve skupině C také Francie, jež díky brance útočníka Moussy Dembélého z 8. minuty porazila 1:0 Chorvatsko. Oba stoprocentní týmy se v závěrečném duelu utkání o vítězství ve skupině, v případě remízy projdou společně do semifinále. Do play off postoupí vítězové tří skupin a nejlepší mužstvo z druhých míst.

Rumuny poslal do vedení v 76. minutě nositel jiného slavného fotbalového jména George Puscas, útočník Palerma stejně jako v duelu s Chorvatskem otevřel skóre z penalty. Na vyrovnání Angličanů odpověděl v 85. minutě dvacetiletý Hagi, ale vedení svěřencům Mirela Radoie opět dlouho nevydrželo.

Anglii přiblížil první bod na turnaji střídající útočník Tammy Abraham z Chelsea, ale pak zaúřadoval na druhé straně jiný náhradník.

Florinel Coman nejprve vystřelil z dálky po k levé tyči a brankář Manchesteru United Dean Henderson míč neudržel v rukavicích, v nastavení se pak za další střelou záložníka FCSB (bývalá Steaua) jen otočil.

Mistrovství Evropy fotbalistů do 21 let v Itálii a San Marinu:
Skupina C:
Anglie - Rumunsko 2:4 (0:0)
Branky: 79. Gray, 87. Abraham - 89. a 90.+3 Coman, 76. Puscas, 85. Hagi.
Francie - Chorvatsko 1:0 (1:0)
Branka: 8. Dembélé.
1.Rumunsko22008:36
2.Francie22003:16
3.Anglie20023:60
4.Chorvatsko20021:50

Reklama

Související témata: