Hlavní obsah

To muselo bolet! Hvězdný Ibrahimovic zlomil během derby soupeři lícní kost

V utkání zářil. V derby mezi celky z Los Angeles - Galaxy a FC - vstřelil kontroverzní Švéd hned tři góly a svým parádním výkonem zajistil Galaxy tři body. Jenže kromě fantastického hattricku předvedl také ošklivý faul. Loktem zasáhl obránce Mohameda El-Munira, který zápas nedohrál. A jeho zranění bylo vážnější, než by se možná na první pohled zdálo.

Foto: Kelvin Kuo, Reuters

Švédský fotbalový útočník Zlatan Ibrahimovic (vpravo) slaví gól proti městskému rivalovi Los Angeles FC. Kromě hattricku se ale v utkání "předvedl" i nepěkným zákrokem.

Článek

V rámci hlavičkového souboje udeřil vysoký Švéd svého o téměř dvacet centimetrů menšího soupeře loktem do obličeje. To, zda ho Ibrahimovic zasáhl až takto tvrdě úmyslně, je otázkou. O svém loktu, který byl dost vysoko, zvlášť v souboji s o tolik menším hráčem, ale vědět musel.

A jeho ošklivý faul nezůstal bez následků.

Později se potvrdilo původní podezření, totiž že Libyjec utrpěl zlomeninu lícní kosti, přesněji řečeno zygomatického (jařmového) oblouku. Kvůli bolestivému zranění se pak obránce Los Angeles FC v úterý musel podrobit operaci.

Sudí během zápasu sporný moment nezaregistroval, a tak Zlatan vyvázl bez trestu. Tedy alespoň na hřišti. Je totiž dost možné, že zákrok se dostane k disciplinární komisi.

Reklama