Hlavní obsah

Objeví se nový Hložek? Sparťanští talenti uspěli v těžké konkurenci

Praha

Fotbalisté sparťanské devatenáctky postoupili až do finále CEE Cupu, pražského turnaje hráčů do 19 let. V úterý od 18:00 tak budou v Ďolíčku bojovat o trofej. Svěřenci Jana Kopáňka se přitom museli popasovat s velmi náročnou zahraniční konkurencí v podobě elitních akademií ve svých zemích, vedle prohry s Šachtarem Doněck však zdolali Besiktas a Dinamo Záhřeb. Pro Pražany je také silnou motivací příběh Adama Hložka. Současný stálý člen základní sestavy sparťanského A-mužstva se na turnaji představil před rokem, v mezinárodní konkurenci předvedl velmi vyspělé výkony a ještě do konce kalendářního roku se dočkal debutu v prvním týmu.

Foto: Svatopluk Samler, CEE Cup

Sparťané oslavují trefu Petra Pudhorockého, která nakonec znamená postup do finále CEE Cupu.

Článek
Fotogalerie

Velmi kvalitními výkony se na turnaji prezentuje kapitán Iva Gelashvili, který na mezinárodní scéně reprezentuje Gruzii, i když od čtyř let žije v Česku a disponuje i místním občanstvím. Vysoký stoper pod tlakem nezmatkuje, rozehrává oběma nohama a hlavně předvedl hned několik stěžejních obranných zákroků.

Nejproduktivnějším hráčem Sparty je Adam Karabec, který krátce před začátkem turnaje oslavil šestnácté narozeniny, je tedy jen o pár dnů starší než Adam Hložek při své loňské účasti. Vysoký blonďák je v ofenzivě velkou hrozbou díky skvělé technice a velkému přehledu.

Důležitou roli hraje také tvůrce hry Petr Pudhorocký, jenž navíc vstřelil postupový gól při vítězství 1:0 nad Dinamem Záhřeb. Křídelník Filip Šilhart se osvědčil při vytváření šancí a vstřelil také důležitou branku proti Besiktasi. Klíčový duel s chorvatským velkoklubem však vynechal kvůli červené kartě z předchozího klání.

Reklama

Související témata: