Hlavní obsah

Plzeňská ikona si prodloužila kariéru. Hraje krajský přebor za Přední Kopaninu

Praha
Aktualizováno

Kdepak konec! Plzeňská ikona Daniel Kolář pokračuje v kariéře. A dokonce dál nosí červenomodrý dres s číslem 26 jako tomu bylo ve Viktorii. I když je mu teprve 33 let, profesionálním soutěžím dal vale. Zahrát si byl poprvé v pražském přeboru. V dresu Přední Kopaniny odehrál celý zápas proti Újezdu Praha 4. „Domluvili jsme se, že když budu mít čas, rád si půjdu zahrát," řekl pro Sport.cz držitel pěti mistrovských titulů, který v nejvyšší soutěži odehrál 325 duelů a vstřelil 83 branek.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Daniel Kolář ještě v dresu Viktorie Plzeň

Článek
Fotogalerie

Jak jste na klub z Přední Kopaniny vůbec přišel?

Bydlím nedaleko v Horoměřicích. Ale ty hrají myslím nejnižší soutěž a tam se mi ještě nechtělo (usměje se). Když bylo jasné, že si chci ještě někde zahrát, tak byla Přední Kopanina jedním ze zájemců. Byl jsem si tam jednou zatrénovat a bylo to v pohodě.

Bylo rozhodující to, že v klubu působili či ještě stále působí fotbalisté, kteří prošli ligou?

Vím o tom, že tam spousta kluků s ligovými zkušenostmi hrála. Teď je tam Michal Pospíšil a Pavel Šultes. Tohle ale nehrálo roli. Důležité bylo spíš to, že i ostatní kluci jsou hodně šikovní.

Foto: Sport.cz

Daniel Kolář se rozhodl pokračovat v kariéře. Jeho novým klubem bude Přední Kopanina.

Máte za sebou první zápas, hráli jste nerozhodně 1:1. Jaký dojem na vás soutěž udělala?

Musím říct, že to bylo docela těžký. Hráli jsme proti poslednímu vítězi přeboru. Já navíc šel do zápasu po třech měsících, kdy jsem si kvůli zranění nekopl do balonu. Překvapilo mě, jak to bylo fyzicky náročné.

Zmínil jste, že o vaše služby stálo víc zájemců. Výš už jste hrát nechtěl?

Primární je pro mě práce sportovního manažera mládeže ve Viktorii Plzeň. Kdybych měl hrát někde ve vyšší soutěži, znamenalo by to třeba dojíždění daleko na zápasy. Já si občas zatrénuji s kluky v Plzni a myslím, že angažmá na Přední Kopanině je ideální.

Názor šéfa klubu Tomáše Cigánka
„Přestup vznikl díky tomu, že Dan bydlí nedaleko od nás, máme společné kamarády a když ukončil kariéru, dostala se k nám informace, že by měl zájem ještě někde působit. Tak jsme toho využili. Jde o hodně zajímavé jméno pro fanoušky a jsme rádi, že budou mít možnost vidět v FCPK dalšího hráče z velkého fotbalu. Aktuálně u nás hraje také Pavel Šultes, Michal Pospíšil, již dříve jsme v Kopanině měli Martina Haška, Pavla Mareše, Tomáše Pešíra nebo Tomáše Poláčka. Vedle atraktivity pro diváky se ve všech případech také jednalo o výrazný sportovní přínos pro náš tým. Těšíme se z této spolupráce.“

Reklama

Související témata: