Hlavní obsah

To má být sabotáž? zuřil Stramaccioni po prohrané premiéře v Íránu

Italský trenér Andrea Stramaccioni, který je v Česku známý především jako někdejší kouč pražské Sparty, má za sebou nezapomenutelný debut v íránské nejvyšší soutěži. Jeho Esteghlal prohrál v Tabrízu na hřišti místního Machine Sazi 0:1 gólem v nastaveném čase a někdejší kouč milánského Interu se rozčiloval, že nemohl mít na lavičce překladatele. „Když přijdete do Itálie a hrajete první zápas a oni vás odstřihnou od překladatele, tak co to je? Sabotáž? Co to má znamenat?“ zlobil se římský rodák.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Andrea Stramaccioni během angažmá ve Spartě.

Článek

„Začali jsme velmi špatně, Machine vstoupili do utkání lépe. Na začátku měli velkou šanci, ale Hosejny předvedl skvělý zákrok. Podle mého názoru jsme dokázali dobře reagovat, měli jsme šanci, snažili se dát gól," hodnotil 43letý stratég.

„Od začátku druhé půle měl Machine problém dostat se přes střed hřiště, ale bohužel jsme po naší chybě inkasovali. Nezasloužili jsme si prohrát..." litoval.

„Co se týká mě, jsou to dva měsíce plné problémů. Nevzdávám se, ale co se dnes stalo, je absence respektu vůči mně a mé profesionalitě," stěžoval si Stramaccioni.

V médiích přes léto prosakovaly informace o jeho nespokojenosti s posílením mužstva. V porovnání s angažmá ve Spartě, kde do jeho týmu mířily drahé zahraniční posily, je přestupové období v podání teheránského celku viditelně chudší.

Ze zahraničních fotbalistů přišli jen senegalský útočník Cheick Diabaté a chorvatský levý bek Hrvoje Milič. Oba navíc jako volní hráči. Další posily už populární íránský klub získával v rámci domácího trhu a bez větších investic.

„Ale já se nevzdám. Víte proč? Kvůli fanouškům! Protože fanoušci Esteghlalu jsou fakt dobří. Fantastičtí fanoušci! A tohle není respekt. Gratuluji Machine Sazi, a to je vše. Děkuji," uzavřel svůj plamenný projev a bez čekání na otázky přítomných novinářů se zvedl a odešel.

Reklama

Související témata: