Hlavní obsah

Slávistky vysokou výhrou stvrdily postup do dalšího kola Ligy mistryň

Praha

Fotbalistky Slavie bez sebemenších problémů prošly do osmifinále Ligy mistryň. Pražanky v domácí odvetě 1. kola porazily v Edenu skotský Hibernian vysoko 5:1 a stvrdily postup po úvodní venkovní výhře 4:1. Další soupeřky určí slávistkám pondělní los ve švýcarském Nyonu.

Foto: Sport.cz

Gólová radost fotbalistek pražské Slavie.

Článek

Hibernian stejně jako v prvním duelu držel krok jen v úvodu. Skotský outsider ve 20. minutě odvety srovnal, ale od té doby už kralovaly slávistky. Dvěma góly se na vysoké výhře podílela Tereza Kožárová, která navázala na hattrick z úvodního utkání.

Slavia v minulé sezoně došla podruhé za sebou a celkově potřetí až do čtvrtfinále Ligy mistryň. Ve čtvrtek čeká odveta úvodního kola také pražskou Spartu, které v prvním zápase podlehla venku islandskému Breidabliku 2:3.

Odvetné utkání 1. kola fotbalové Ligy mistryň:
Slavia Praha - Hibernian 5:1 (2:1)
Branky: 37. a 60. Kožárová, 5. Divišová, 69. Svitková, 90.+1 Szewieczková - 20. Gallacherová. První zápas: 4:1, postoupila Slavia.
Sestava Slavie: Lukášová - Jarchovská, Necidová, Pincová, Blackwoodová - Bartovičová - Divišová (77. Veselá), Svitková, Perssonová, Khýrová (61. Szewieczková) - Kožárová (80. Černá). Trenér: Kolomazník.

Reklama

Související témata: