Hlavní obsah

UEFA vyšetřuje dohru zápasu Anglie - Srbsko na ME do 21 let

NYON

Potyčkou fotbalistů v tunelu před šatnami skončilo nedělní utkání mezi Anglií a Srbskem na mistrovství Evropy hráčů do 21 let v Nizozemsku. Strkanice, do které byl zapleten anglický obránce Justin Hoyte a několik srbských hráčů, prý byla vyústěním rasistických urážek na adresu anglických fotbalistů tmavé pleti ze strany fanoušků i soupeře. Incident začala vyšetřovat evropská asociace UEFA.

Článek

"V tunelu padalo hodně sprostých rasistických nadávek na Justinovu adresu. Ale my s tím nic neuděláme, můžeme jen hrát fotbal a doufat, že se to někdy zlepší," řekl po utkání anglický útočník Leroy Lita, který byl také terčem rasistických nadávek.

Emoce na stadiónu v Nijmegenu rozohnil gól anglické reprezentace na konečných 2:0, který vstřelil Matt Derbyshire ve chvíli, kdy na trávníku ležel zraněný Slobodan Rajkovič. "Angličané říkají, že jsou gentlemani, ale to není pravda. Dnes to dokázali," prohlásil na tiskové konferenci po utkání trenér Miroslav Djukič.

Podle Williama Gaillarda, mluvčího UEFA, se bude disciplinární komise událostmi ze zápasu zabývat na svém zasedání 12. července.

Reklama

Související témata: