Hlavní obsah

Zlatan zase baví. Nejdřív gól zpoza brankové čáry, pak etuda jako z Matrixu

Zlatan Ibrahimovic na sebe zase poutá pozornost sociálních sítí. A to díky dalším z řady svých fotbalových dovedností, které předvedl hned na dvou videích zveřejněných v posledních dnech.

Foto: Kelvin Kuo, Reuters

Zlatan Ibrahimovic (9) z LA Galaxy při utkání se Sportingem Kansas City (ilustrační foto).

Článek

Fenomenální Švéd o sobě poté, co dosáhl historického milníku, opět dává vědět. Nejprve klub LA Galaxy, v němž fotbalista v současnosti působí, zveřejnil video z tréninku, na němž Ibrahimovic exceluje v roli exekutora rohového kopu, z něhož rovnou vstřelí gól.

Už tak náročný úkol se Ibrahimovic rozhodl si ještě o něco ztížit. Míč si nepostavil tradičně k rohovému praporku, ale až kus za brankovou čáru, čímž se dostal do obtížného úhlu. Přesto neminul. Samozřejmě, že tato situace by se v zápase udát nemohla, ale jde o opravdu složitou úlohu vyžadující výbornou fotbalovou techniku, kterou Švéd bezpochyby disponuje.

A jako kdyby Ibrahimovic tušil, že své příznivce svými kousky nemůže nabažit, přidal další porci: Na svůj Twitter nahrál video, na němž působí jako herec z filmu Matrix. Své dovednosti s míčem totiž kombinuje právě se známými pohyby z tohoto slavného snímku.

K tomu, aby předvedli něco podobného, pak v rámci příspěvku vyzývá i další slavná jména ze sportovní branže. Konkrétně dalšího fotbalistu Paula Pogbu, tenistu Novaka Djokoviče, MMA zápasníka Chabiba Nurmagomedova a agenta Mina Raiolu. Stane se z výzvy Matrix challenge, jak ji fotbalista nazval, celosvětový fenomén?

Reklama