Hlavní obsah

Finále Poháru osvoboditelů bylo z Chile přeloženo do Peru

Finále Poháru osvoboditelů se nebude hrát v Chile, ale v Peru. Kvůli pokračujícím protivládním demonstracím se rozhodla jihoamerická konfederace CONMEBOL vrchol své nejvýznamnější klubové soutěže Santiagu de Chile odebrat. Fotbalisté Flamenga a River Plate se utkají 23. listopadu v Limě.

Foto: Jorge Saenz, ČTK/AP

Prezident jihoamerické konfederace Alejandro Dominguez oznamuje přeložení finále

Článek

"V zájmu bezpečnosti hráčů i diváků jsme vzhledem k novým okolnostem v Chile zápas přeložili," uvedli představitelé konfederace sídlící v Asunciónu, kde o místě dějiště v úterý jednali se zástupci obou týmů i obou svazů, tedy argentinského a brazilského.

V Santiagu se měl v pátek uskutečnit také přípravný zápas reprezentací Chile a Bolívie, ten byl zrušen. Předtím byly z metropole přeloženy dvě významné mezinárodní konference.

Demonstrace, které jsou nejhoršími protivládními protesty za 30 let, vypukly v polovině října, původně kvůli dalšímu zdražení jízdného v metru v Santiagu de Chile a pak se rozšířily mimo metropoli.

Lidé se bouří proti nerovnosti a domáhají se lepších sociálních služeb. V souvislosti s protesty přišlo o život už více než dvacet lidí.

Reklama