Hlavní obsah

Evropa nemá automatické právo na MS 2018, tvrdí Blatter

Prezident fotbalové federace FIFA Sepp Blatter zchladil optimismus Evropy ohledně pořádání mistrovství světa v roce 2018. Šéf světového fotbalu během své návštěvy na asijském šampionátu uvedl, že v rámci rotace kontinentů by měly na organizaci MS za jedenáct let právo i jiné světadíly.

Článek

Všeobecně se má za to, že se po MS 2010 v Jihoafrické republice a následném šampionátu v Brazílii vrátí v roce 2018 vrcholná sportovní událost zpět do Evropy, přičemž za hlavního favorita je považována kolébka fotbalu Anglie. Té paradoxně právě dnes vyslovil jasnou podporu člen FIFA Franz Beckenbauer, jenž stál za úspěšně zvládnutým loňským šampionátem v Německu.

Beckenbauerův "nadřízený" Blatter ovšem hodlá pokračovat ve střídání všech kontinentů. "Podle rotace kontinentů by měla přece následovat Severní Amerika, tedy CONCACAF. Evropa se cítí privilegovaná a myslí si, že dostane každý třetí šampionát. Ale proč? Na to přece neexistuje žádné pravidlo. I jiné federace prokázaly, že umějí mistrovství světa zorganizovat," řekl Blatter na asijské půdě, kde se MS konalo v roce 2002.

Rozhodnutí o tom, jaký kontinent by měl pořádat mistrovství světa 2018, by mělo padnout ještě letos v listopadu

Reklama