Hlavní obsah

Oslavy se změnily ve válku. Triumf v Poháru osvoboditelů doprovázely ostré střety v ulicích

Rio de Janeiro/Praha

Oslavy fanoušků se proměnily v chaos. Střety fanoušků s policií v ulicích Rio de Janeira doprovázely nedělní průvod městem po víkendovém triumfu Flamenga ve fotbalovém Poháru osvoboditelů. Policie musela pomocí slzných granátu krotit vášně. Slavící dav měl strážce zákona napadat dlažebními kostkami, kameny a skleněnými lahvemi.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Střety policie a fotbalových fanoušků v ulicích Rio de Janeira Video: sntv

 
Článek

Brazilské Flamengo si triumf v jihoamerické obdobě Ligy mistrů připsalo po dlouhých 38 letech a příznivci klubu přezdívaného Mengo byli jak utržení z řetězu. Výhra 2:1 ve finále hraném v Limě nad argentinským River Plate odstartovala víkendový festival brazilské radosti.

Policie v Rio de Janeiru měla ale plné ruce práce. Na neděli byl v domovině Flamenga naplánován tradiční průjezd šampionů ulicemi města v otevřeném autobuse. Spektakulární oslavy fanoušků a fotbalistů na historickém náměstí ale záhy přerostly ve válku v ulicích.

Situace údajně eskalovala, když se autobus s hráči snažil projet přeplněným náměstím. Cestu se mu snažili prorazit pracovníci bezpečnostní agentury a došlo ke strkanicím. Do jejich vzájemného střetu se následně vložila policie a incident přerostl v nepokoje. Podle posledních informací se pořádkovým jednotkám podařilo v průběhu večera situaci dostat pod kontrolu.

Reklama

Související témata: