Hlavní obsah

Parádní lob přes gólmana. Smolař ale mířil do vlastní sítě

Manila/Praha

Tohle se nepovedlo. Na utkání mezi Malajsií a Východním Timorem v rámci Her jihovýchodní Asie nebude v dobrém vzpomínat obránce Manuel da Costa Soares. Fotbalový reprezentant do 23 let si hned na začátku pondělního duelu v Manile dal vlastní gól, navíc hodně nešťastným způsobem.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Vlastní gól timorského fotbalisty pobavil divákyVideo: sntv

 
Článek

Běžela teprve 5. minuta pondělního utkání na filipínském Rizal Memorial Stadium. Po sérii šťastných odrazů se míč dostal na kopačky útočících Malajsijců. Jeden z nich ale nedokázal zpracovat přihrávku a míč se ocitl před bránícím Manuelem da Costou. A pak to přišlo.

Timořan chtěl bezmyšlenkovitě dostat míč do bezpečí, místo toho ale balon vykopl pohledným dloubákem do vzduchu směrem k vlastní svatyni. Míč v dokonalé trajektorii zamířil za záda gólmana a nedal mu nejmenší šanci proti lobu zasáhnout. Udivený výraz nešťastníka hovořil za vše.

Malajsie přidala v průběhu utkání ještě další tři branky, připsala si pohodlné vítězství 4:0 a se čtyřmi body je na třetím místě průběžné tabulky. Východní Timor je po třech odehraných zápasech bez bodu poslední.

Reklama