Hlavní obsah

Nejhorší penalta roku 2019? Na tohle nešťastný fotbalista dlouho nezapomene

Dubaj/Praha

Běžela teprve devátá minuta zápasu nejvyšší soutěže ve Spojených Arabských Emirátech mezi Al Ahlí a Al Wahdou, když byl v pokutovém území hostů stažen domácí útočník Ahmad Khalil. Po krátké konzultaci s VAR byl nařízen pokutový kop, navíc viník Saleh byl poslán do sprch. K míči se postavil brazilský záložník Leonardo. S obrovskou možností však naložil způsobem, který bude bavit fanoušky ještě hodně dlouho.

Leonardova penalta se opravdu nepovedlaVideo: sntv

 
Článek

V roli favorita vstupovali do utkání fotbalisté Al Ahli, kterým v tabulce patří druhé místo jen s jednobodovou ztrátou na lídra. Hosté okupují sedmé místo čtrnáctičlenné ligy a úvod zápasu podle toho také vypadal.

Už v 11. minutě byl v pokutovém území hostů stažen Ahmad Khalil, což rozhodčí nejdříve nepostřehl. Až po konzultaci s VAR nařídil správně pokutový kop a nešťastného Saleha poslal do šaten.

K míči se postavil sedmadvacetiletý brazilský záložník Leonardo. Po krátkém rozběhu mu však těsně před kopem podklouzla stojná noha a míč si to zamířil někam do horních pater stadionu.

Nadšení hostů však nevydrželo ani do poločasu. Domácí šli proti oslabenému soupeři v 35. minutě do vedení, ve druhém poločase pak soupeře ztrestali ještě dalšími třemi góly. A i nešťastník Leonardo si trošku spravil náladu, když se postaral o třetí gól svého týmu.

Jestli Leonardova penalta může kandidovat na nejhorší pokutový kop roku 2019, posuďte v našem videu.

Reklama