Hlavní obsah

Na Moravě kvůli koronaviru odložili nižší fotbalové soutěže, v Čechách se zatím má hrát podle plánu

Praha

Na Moravě a ve Slezsku byly kvůli šíření nového typu koronaviru odloženy do konce března všechny fotbalové soutěže od třetí ligy níže. Rozhodla o tom Řídící komise pro Moravu, pod kterou spadají MSFL, divize i mládežnické soutěže. Znovu hrát se začne nejdříve o prvním dubnovém víkendu. Fortuna ČFL a nižší soutěže v Čechách se zatím mají hrát podle plánu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ondřej Zahustel ze Sparty Praha a David Podzimek z Vltavínu během přípravného utkání.

Článek

Původní doporučení znělo hrát po vzoru první a druhé ligy bez diváků s maximálním počtem sta osob na stadionech, ale nakonec jsou fotbalové zápasy soutěží spadajících pod Řídící komisi pro Moravu minimálně do konce března pozastaveny.

Jarní část MSFL, která má v tomto ročníku výjimečně osmnáct účastníků, přitom začala už o uplynulém víkendu. „Kluby byly ve svých stanoviscích rozdělené zhruba půl na půl. Některé si utkání před prázdným hledištěm dovedly představit, další byly proti. Naše komise nakonec raději rozhodla o odložení," sdělil její sekretář Radek Šindelář.

Hráči v nižších soutěžích totiž podle něj podstupují větší riziko než profesionální fotbalisté. „Případná nákaza koronavirem by pro ně měla mnohem fatálnější důsledky, protože většinou mají ještě další zaměstnání," vysvětlil.

Divizní kluby ve skupinách D a E, které se měly rozběhnout o víkendu 21. a 22. března, měly dopředu jasno. „Tady bylo rozhodnutí nehrát minimálně do konce měsíce jednomyslné," prozradil Šindelář.

Na Moravě se nebudou zatím hrát ani mládežnické soutěže. „Je to asi logické řešení minimálně do doby, než se vrátí žáci základních a středních škol do lavic," domnívá se.

Šindelář nechce předjímat, jaký verdikt zaujme komise na konci března. „Všichni vidíme, jak se situace ohledně šíření koronaviru neustále vyvíjí. Takže momentálně nemá smysl řešit, co bude dál," dodal.

Na české straně se zatím žádné odklady v souvislosti s šířením nákazy koronaviru neplánují. "V tuhle chvíli platí, že normálně hrajeme, ale situace se může za dvě hodiny změnit," poznamenal pro Sport.cz Jan Hořejší, vedoucí sekretář Řídící komise pro Čechy.

Měly by se podle vás odložit zápasy nižších fotbalových soutěží také v Čechách?
ano
82,6 %
ne
17,4 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 1054 čtenářů.

Reklama

  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice zítra 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články