Hlavní obsah

Trenér fotbalistů Flamenga Jesus má koronavirus a je v karanténě

Rio de Janeiro
Aktualizováno

Trenér fotbalistů brazilského celku Flamengo Jorge Jesus měl pozitivní test na koronavirus. Pětašedesátiletý portugalský kouč byl proto v Riu de Janeiro umístěn do karantény a podle prohlášení na sociální síti instagram se cítí dobře.

Foto: Ricardo Moraes, Reuters

Kouč Jorge Jesus z Flamenga na snímku z minulého týdne při utkání Copa Libertadores s Barcelonou.

Článek

"Je pravda, že jsem měl pozitivní test, ale také je pravda, že se cítím dobře. Cítím se stejně jako před měsícem, jedním rokem, nebo třemi lety. Nemám žádné příznaky, ale test byl pozitivní, takže zůstanu v karanténě a když Bůh dá, budu za týden venku," uvedl Jesus na instagramu.

Podle prohlášení Flamenga, které Jesus v minulé sezoně dovedl k titulu a triumfu v Poháru osvoboditelů, byl však výsledek trenérova testu nejednoznačný. Bývalý kouč Sportingu a Benficy Lisabon, s níž získal tři tituly a dvakrát s ní došel do finále Evropské ligy, se proto podrobí ještě druhé kontrole.

Jesus o pozitivním testu informoval den poté, co Brazílie kvůli nákaze koronavirem pozastavila fotbalové soutěže. Země pětinásobných mistrů světa dosud zaznamenala přes 200 nakažených osob a žádné úmrtí. Celosvětově se nemocí zatím nakazilo asi 180 tisíc osob a podlehlo jí sedm tisíc lidí.

Reklama