Hlavní obsah

Rána pro slovenského giganta! Sedminásobný mistr MŠK Žilina je v likvidaci

Ivan VilčekSport.czPrávo

Fotbalový klub MŠK Žilina je v likvidaci a výpovědi k 1. dubnu 2020 dostalo zatím 15 hráčů. V pondělí o tom informoval web šport.sk.

Foto: Sport.cz

Sedminásobný slovenský mistr MŠK Žilina je v likvidaci

Článek

Sedminásobný mistr Slovenska je momentálně na druhé příčce ligové tabulky a na první Slovan Bratislava ztrácí deset bodů. „Jediný akcionář MŠK Žilina společnost PRETO přijal 27. března 2020 rozhodnutí, kde přistoupila ke zrušení společnosti MŠK Žilina," uvedl hlavní likvidátor Rastislav Otruba.

Vedení klubu to na oficiálním webu zdůvodnilo mimo jiné tím, že rozpočet týmu je postavený na příjmu z hráčských přestupů během letního období, přičemž "dnes je více než pravděpodobné, že příjem z letních přestupů se bude blížit nule."

Klub též uvedl, že oporám nejdříve poslal návrh na snížení platu. Fotbalisté se ale rozhodli, že za ně bude vyjednávat prezident Unie fotbalových profesionálů Ján Mucha, což vedení Žiliny označilo za neférové.

Klub postupně vypovídá hráčské smlouvy a po výpovědní lhůtě jeden měsíc budou hráči volní a mohou hrát za jiné kluby. „Hráčské smlouvy byly nejvíc zatěžující," dodal Otruba.

Nejvyšší slovenská fotbalová soutěž je kvůli pandemii korionaviru přerušena.

Poslední mistrovský titul získala Žilina v roce 2017 pod vedením současného trenéra Plzně Adriána Guľy. V minulém desetiletí ji dovedli k ligovým prvenstvím i čeští kouči Pavel Hapal a Pavel Vrba. V aktuální sezoně v klubu působil jediný Čech, obránce Filip Kaša.

Reklama

Související témata: