Hlavní obsah

Španělská jednadvacítka byla v baráži na pokraji vyřazení

Španělští fotbalisté do jednadvaceti let si zajistili postup na evropský šampionát, který se uskuteční v červnu příštího roku ve Švédsku. V barážové odvetě proti Švýcarsku však byli jen krůček od vyřazení, když se jim podařilo až v závěrečných sekundách smazat náskok soupeře z úvodního duelu. Rozhodující branku na 3:1 pak vstřelil osm minut před koncem prodloužení Raúl García.

Článek

Švýcaři se po domácí výhře 2:1 ujali vedení i ve Španělsku a dlouho drželi postupové naděje. V 51. minutě však domácí vyrovnali a závěrečný nápor korunoval v páté minutě nastaveného času Sisinio.

V úterý si postup na šampionát zajistili i mladí fotbalisté Běloruska, Finska a Anglie. Ve středu je napodobili Srbové, Italové a Němci, kteří rozhodli odvetu ve francouzských Metách gólem Benedikta Höwedese v poslední minutě. Obhájci titulu z Nizozemska vypadli už ve skupině, stejně jako český výběr.

Baráž o postup na ME fotbalistů do 21 let:
Španělsko - Švýcarsko 3:1 po prodl. (2:1, 0:1), první zápas 1:2, postupuje Španělsko; Srbsko - Dánsko 1:0 (0:0), první zápas 1:0, postupuje Srbsko; Izrael - Itálie 1:3 (0:2), první zápas 0:0, postupuje Itálie; Francie - Německo 0:1 (0:0), první zápas 1:1, postupuje Německo.

Reklama